Adevărat sau fals despre petele maronii

1 2 jpg jpeg

Apar doar la bătrâneţe Fals. Deşi sunt catalogate ca fiind pete de îmbătrânire a pielii, cele care apar pe faţă, piept şi braţe nu fac parte din procesul natural de îmbătrânire. De fapt, acest pete apar din cauza razelor ultraviolete, care intensifică procesul melanocitelor (celule mature, formatoare de melanină) din piele. Pot semnala apariţia cancerului de piele Adevărat. Majoritatea petelor maronii de pe piele sunt benigne (leziuni necanceroase). Însă, uneori, acele pete care îşi schimbă culoarea şi forma pot fi primul semn care să indice existenţa cancerului de piele. Pe de altă parte, cei mai mulţi melanomi nu arată atât de rău şi, prin urmare, nici nu ies în evidenţă. Aşadar, în cazul în care ai pete maronii pe piele este indicat să mergi la un specialist pentru a-ţi spune cu exactitate de ce afecţiune suferi.

. Cu cât îţi protejezi pielea mai mult, cu atât este mai mic riscul de apariţie a petelor maronii la nivelul pielii. Chiar dacă ne aflăm în sezonul rece, medicii recomandă folosirea unei loţiuni împotriva razelor utraviolete, ori de câte ori ieşi din casă. Deşi soarele de abia îşi face lor printre nori, razele ultraviolete au o putere destul de mare de a penetra straturile pielii. De asemenea, purtarea ochelarilor de soare protejează pielea din jurul ochilor de soare, vânt sau aerul uscat, specific zilelor geroase de iarnă.

Unul dintre cele mai bune şi eficiente tratamente împotriva petelor maronii este intervenţia cu laser în combinaţie cu acid glicolic sau acid salicilic. O şedinţă cu laser durează între 20-30 de minute şi nu este dureroasă. Ceea ce poate fi dureros este preţul destul de piperat al unei şedinţe cu laser.