Adevărat sau fals despre orgasmul feminin

1 2 jpg jpeg

Mit: Femeile ajung la orgasm doar prin penetrare

Fals: 30% din femei au orgasm în mod regulat, în timp ce restul au nevoie de stimularea clitorisului pentru a atinge punctul culminant. În plus, o treime dintre femeile active din punct de vedere sexual nu ajung la orgasm în timpul actului sexual, potrivit Societăţii de Obstetrică şi Ginecologi din Canada.

Mit: Secreţia vaginală este acelaşi lucru cu ejacularea feminină

În timpul excitării şi a actului sexual, vaginul eliberează secreţii vaginale, care oferă lubrifiere naturală. În timpul orgasmului, sunt stimulate unele glande care secretă un fluid. Lichidul circulă spre canalul uretral, fiind expulzat prin orificiul urinar. Aşa are loc ejacularea în cazul femeii.

Mit: Nu există niciun punct G

Poate: Existenţa punctului G este încă în curs de dezbatere, în ciuda convingerii că orgasmul apare în urma stimulării acestui loc. Se crede că glandele Skene, amplasate pe peretele posterior al vaginului, în apropierea capătului inferior al uretrei, face parte din punctul G. Acesta are mărimea unui bob de mazăre şi, prin stimulare, ar produce orgasmul.

Mit: Poate fi vaginal sau clitoridian

Adevărat: Un studiu publicat în 2014 în „Clinical Anatomy“ arată ceea ce sexologii cred de multă vreme: pentru majoritatea femeilor epicentrul orgasmelor este clitorisul, nu vaginul sau punctul G. Dar, pot fi şi cazuri, mai rare, când orgasmul cauzează contracţii ritmice în vagin, astfel încât femeia poată simţi astfel de trăiri pe toată suprafaţa lui.

Mit: Dacă o femeie nu poate ajunge la orgasm, înseamnă că partenerul e de vină.

Partenerul îşi poate ajuta iubita/soţia să aibă orgasm, dar în cele din urmă, femeia este responsabilă dacă atinge punctul culminant sau nu.

Un studiu recent publicat în revista „Sexologie“ arată că femeile care au gânduri erotice şi se concentrează pe senzaţiile corpului în timpul actului sexual au o probabilitate mai mare de a avea orgasm.

Dorinţa sexuală şi orgasmul sunt influenţate de creier şi de sistemul nervos, care controlează glandele sexuale şi organele genitale. De aceea, este important ca partenerii să comunice în timpul relaţiilor intime.

Mit: Preludiul are un rol crucial

Adevărat: Bărbaţii uită de cele mai multe ori să se concentreze pe sentimentele, senzaţiile, gândurile şi plăcerea din timpul relaţiei intime.

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Institutul de Ştiinţe Kinsey, pentru femei preludiul poate fi mai incitant decât sexul în sine, motiv pentru care nu ar trebui să se sară peste această etapă importantă din timpul relaţiei intime.

Mit: Femeile ajung mai greu la orgasm decât bărbaţii

Oamenii de ştiinţă spun că femeile nu au neapărat nevoie de mai mult timp decât bărbaţii pentru a ajunge la orgasm. În urma unui studiu recent, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că bărbaţii au orgasm, în medie, cu doar câteva secunde mai repede decât persoanele de sex feminin.

Ştiai că... ...la nivelul clitorisului există în jur de 8.000 de receptori responsabili de plăcerea sexuală? Comparativ, penisul are doar 6.000.