Pot sau nu bărbaţii să aibă orgasm multiplu? Se pare că da... Pe cât de mult este dorit, pe atât de mult se vorbeşte despre orgasm. Află ce este adevărat şi ce este fals în legătură cu acest subiect!

"Femeile ajung mai greu la orgasm"

ADEVĂRAT. Dacă în cazul bărbaţilor sunt suficiente câteva minute de „încălzire” pentru a atinge punctul culminant al plăcerii, femeile au nevoie de mai multe mângâieri şi momente de tandreţe pentru a ajunge la orgasm. Se pare că 20 de minute de preludiu ar fi suficiente pentru ca femeia să atingă orgasmul. Însă, atenţie, un preludiu prelungit nu garantează neapărat orgasmul!

"O penetrare adâncă asigură orgasmul"

FALS. Lungimea organului sexual masculin poate fi un motiv de mândrie pentru unii bărbaţi. Însă, din nefericire pentru ei, acest lucru nu le garantează faptul că îşi vor satisface sexual partenera! Aşadar, domnilor, concentraţi-vă mai mult pe tehnică! Nu uitaţi că renumitul punct G, „responsabil” de obţinerea plăcerii feminine, se poate afla la doar trei centimetri de intrarea în vagin.


Mai poţi citi şi:

- 6 mituri despre orgasm

- Idei pentru un orgasm reuşit

- 5 lucruri surprinzătoare despre orgasm


"Şi bărbaţii pot avea orgasm multiplu"

ADEVĂRAT. Deşi orgasmul multiplu pare o chestie strict femeiască (cinci până la zece la sută din femei îl pot avea), ei bine, şi bărbaţii pot trăi astfel de plăcere. Deşi, de cele mai multe ori, bărbaţii ajung la orgasm în timpul ejaculării, ei pot atinge punctul culminant şi în absenţa acesteia, prin controlarea muşchilor pubococigieni, un grup de muşchi pelvieni.

"Dacă nu ai orgasm, nu poţi rămâne însărcinată"

FALS. Dacă raportul sexual are loc în perioada în care se produce ovulaţia şi dacă nu se foloseşte nicio metodă contraceptivă, sunt şanse mari de apariţie a unei sarcini. Aşadar, nu neglijaţi contracepţia!