Ceaiul verde este o băutură extrem de sănătoasă. În combinaţie cu bicarbonatul de sodiu face însă adevărate minuni.

Ceaiul verde are abilitatea de a îmbunătăţi funcţiile creierului, de a reduce riscul de a face diabetul de tipul 2, îmbunătăţeşte sănătatea dentară şi arde grăsimile.

Dacă îl combini cu bicarbonatul de sodiu, obţii o băutură care te ajută să slăbeşti de trei ori mai repede decât oricare alt remediu.

Ai nevoie de:

1 pahar cu apă caldă

1 pliculeţ de ceai verde un sfert de lingură de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Adaugă pliculeţul de ceai în apă caldă şi lasă la infuzat 3-5 minute. Îndepărtează pliculeţul, adaugă bicarbonatul şi amestecă bine. Consumă în fiecare zi.

Ce se întâmplă dacă bei ceai verde zilnic

Slăbeşti mai uşor

Concentraţia mare de polifenoli din compoziţia ceaiului verde îmbunătăţeşte metabolismul şi reduce greutatea corporală.

Sunt substanţe antioxidante care cresc consumul energetic şi stimulează corpul să acumuleze calorii sub formă de grăsimi.

Te protejezi de diabetul zaharat

Tot datorită antioxidanţilor, frunzele de ceai verde ţin sub control nivelul de glucoză din sânge şi ajută la prevenirea apariţiei diabetului zaharat.

Dacă îţi creezi obiceiul de a bea în fiecare zi o cană de ceai verde, după masă, previi creşterea glicemiei.

Previi bolile de inimă

Un pahar de ceai verde zilnic previne diverse afecţiuni cardiovasculare, precum atacul de cord, accidental vascular, formarea plăcilor de aterom, a cărei complicaţie este tromboza arterială, sau tulburările circulatorii.

Antioxidanţii pe care-i conţine stopează formarea cheagurilor de sânge, curăţă arterele, ţin sub control nivelul de lipide din sânge, reducând excesul.

Îţi menţii vederea bună

Ceaiul verde îţi aduce şi un plus de vitamine (C, E), şi pigmenţi ca luteina şi zeaxantina, care asigură sănătatea vizuală şi previn boli cum este glaucomul. Acestea, alături de anitoxindaţi, reduc stresul oxidativ, principala cauză a degenerescenţei maculare.

Încetineşti procesul de îmbătrânire

Alzheimer şi Parkinson pot fi prevenite prin consumul frecvent de ceai verde, care are capacitatea de a încetini efectele negative ale radicalilor liberi.

Antioxindaţii alcătuiesc o barieră protectoare în faţa degenerării celulare şi stimulează activitatea neuronală.