Autismul presupune o întârziere în procesul de dezvoltare al copilului care poate face interacţiunea socială tot mai dificilă. Unul din principalele caracteristici ale autismului este un comportament restrictiv şi repetitiv al copilului. Deşi copiii cu autism încep să arate modelul de comportament specific, mai devreme de 18 luni, un diagnostic clar se poate face numai atunci când copilul este mai mare de trei ani.

Aveţi posibilitatea să includeţi unele activităţi în programul copilului care îl vor bucura şi îl vor învăţa ceva nou.

Spectacol de actorie

Poţi crea un spectacol de actorie pentru el şi prietenii lui. Include sunete amuzante şi mimetism pentru mai multă distracţie. Învăţă-l să acţioneze în grupuri şi laudă-l dacă se descurcă.

Jocuri de mişcare

Clasicul joc „de-a v-ati ascunselea” este întotdeauna de mare angajament. Există multe jocuri pe care copilul tău le poate juca alături de prieteni. Va afla despre importanţa lucrului în echipă şi îl vor ajuta să se dezvolte.

Handmade

Îl poţi învăţa să facă mai multe tipuri de jocuri sub formă de colaje. În general, acestea se sunt indicate copiilor cu autism, mai ales la cei care au un simţ artistic. Învăţându-l aceste competenţe, vei reuşi să îi sporeşti creativitatea şi să îi oferi un mediu propice să-şi exprime talentul.

Jocuri în aer liber

Poţi efectua jocuri în aer liber pentru copilul tău. Sărituri peste mici obstacole, construirea castelelor de nisip, baloanele din apă şi săpun sunt doar o parte din jocurile care îl fascinează pe copii. Important este să-l laşi să aleagă singur zona de interes.


Citeşte şi:

Ce metode sunt eficiente în recuperarea copiilor cu autism?

Greutatea mică la naştere, asociată cu autismul