ACTILYSE, pulbere liofilizată
Alteplas

Indicaţii: Tratamentul fibrinolitic al infarctului de miocard, la pacienţii la care tratamentul poate fi început în termen de 6-12 ore de la manifestarea primelor simptome. Tratamentul trombolitic în embolia pulmonară masivă acută, cu instabilitate hemodinamică. Se recomandă ca diagnosticul să fie confirmat, atunci când este posibil, prin intermediul unor teste obiective ca, de exemplu angiografia pulmonară sau proceduri neinvazive, de exemplu explorarea ecografică pulmonară.

Contraindicaţii: Actilyse nu se va utiliza la pacienţii la care este cunoscut un risc crescut de hemoragie prin: diateza hemoragică, tratamentul cu anticoagulante orale, sângerare periculoasă sau gravă, recentă sau manifestă, antecedente de hemoragie cerebrală, cu 2 luni înaintea unei intervenţii intracerebrale sau intraspinale, retinopatie hemoragică, de exemplu în diabet, traumatism grav recent (mai puţin de 10 zile), masaj cardiac extern.

Dozare şi mod de administrare: : În condiţii aseptice, conţinutul flaconului de Actilyse (20 sau 50 mg substanţă activă) se dizolvă cu apă distilată (20 sau 50 ml, în funcţie de cantitatea de substanţă activă conţinută), pentru a obţine concentraţia necesară de Actilyse 1 mg/1 ml care se administrează intravenos. Soluţia reconstituită poate fi în continuare diluată cu ser fiziologic (0,9%) până la obţinerea unei concentraţii de minimum 0,2 mg/ml.