Corpul transmite semnale subtile când suferă un dezechilbru. Urmăreşte-le pe cele indicate de membre sau de aspectul pielii şi al unghiilor!

Culoarea unghiei

Unghiile foarte deschise la culoare pot să indice anemie. Unghiile gri-albăstrui pot fi semnul unei boli de inimă, iar petele maronii, semn de psoriazis.

Obrajii roşii şi pielea albă

Pot fi considerate un ideal de frumuseţe, dar, din păcate, şi indiciul unei boli tiroidiene.

Coşurile sub piele

Depunerile de grăsime apărute în jurul ochilor pot fi rezultatul unui nivel crescut de colesterol.

Părul facial în exces şi acneea

Acestea apar şi în sindromul ovarului polichistic (chisturi dezvoltate pe ovare). Este una dintre cele mai des întâlnite dereglări hormonale la femei şi este cauzată de producerea de hormoni androgeni în exces de către ovare şi glandele suprarenale.

Vasele de sânge mici, sparte

Prezenţa vaselor de sânge mici, sparte, care se albesc la presiune, este ceva obişnuit în sarcină, dar poate şi un simptome al unei afecţiuni a ficatului.

Pliuri pe lobul urechii

Persoanele cu pliuri pe lobul urechii prezintă un risc mai mare de a dezvolta o boală de inimă, iar umflăturile din această zonă sunt semnul gutei cronice.

Gleznele, gambele şi picioarele umflate

Pot fi semnele retenţiei de apă sau indică faptul că ai stat prea mult timp în picioare. Uneori pot arăta şi afecţiuni cum ar fi tromboza venoasă.

Palmele calde şi umede

Dacă îţi transpiră sau îţi tremură mâinile poate fi de vină hipertiroidiea. Aceleaşi semnale, dar cu prezenţa unei transpiraşii reci indică anxietate.

Aftele

Ulceraţiile gurii sunt foarte des întâlnite şi nu semnalează decât o perioadă de imunitate scăzută. Prezenţa lor neîntreruptă sau frecventă poate fi semnul unei boli cronice, precum sindromul intestinului iritabil sau al unor uretrite nespecifice.