În urma unui studiu recent s-a descoperit că persoanele cu acnee au mai multe riscuri să sufere de ADHD, comparativ cu celelalte.

Oamenii de ştiinţă canadieni au făcut cercetări în acest domeniu şi au descoperit că acneea poate indica prezenţa ADHD, care se manifestă prin hiperactivitate şi deficit de atenţie.

„Pacienţii cu acnee ar trebui să fie testaţi pentru ADHD, mai ales în cazul în care se plâng că nu se pot concentra şi că devin impulsivi uşor (simptome clasice de ADHD)“, spune Madhulika A. Gupta, de la Universitatea din Wertern Ontario, Londra.

„Un copil sau adolescent care are acnee şi suferă de ADHD nu arată diferit faţă de un adolescent cu acnee dar fără ADHD. Când sunt întrebaţi dacă au probleme de concentrare la şcoală, copiii cu acnee şi ADHD vor răspunde afirmativ“, a adaugat cercetătorul canadian.

Împreună cu echipa sa de experţi, Madhulika a analizat datele strânse de la aproximativ 950 de milioane de doctori care au avut pacienţi cu acnee. Au fost studiate informaţii începând cu anul 1995 şi până în 2008.

În urma analizelor, s-a constat că persoanele cu acnee au fost de 6.3 ori mai predispuse să sufere şi de ADHD.