Un nivel scăzut de acizi graşi Omega 3, dar şi Omega 6 poate fi cauza apariţiei depresiei. Cel puţin aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători. Potrivit cercetătorilor, în lipsa acestor acizi graşi, organismul întâmpină dificultăţi în sintetizarea lipidelor şi în ajutarea creierului să funcţioneze la nivelul optim.

Cel mai bine este ca Omega 3 şi Omega 6 să fie procuraţi din alimentele consumate zilnic (somon, sardine, hering, seminţe de in, alune de pădure, nuci) şi nu din suplimente alimentare.

Aceste concluzii au fost obţinute în urma unui studiu realizat pe cobai. În urma impunerii unei diete sărace în acizi graşi, s-a observat că acei cobai care au fost incluşi în studiu au avut de suferit în ceea ce priveşte buna funcţionare a receptorilor cerebrali. Mai mult, disfuncţiile neuronale au fost însoţite de comportamente depresive.

Te-ar mai putea interesa:

Fructele uscate vă scapă de depresie