La orice vârstă, accidul folic sau vitamina B9 joacă un rol important în organism. Se găseşte atât sub formă naturală, în legumele cu frunze verzi (spanac, broccoli, salata verde, ceaiul verde), în unele fructe şi sucuri (sucul de portocală), în boabe de fasole şi în cereale, cât şi sub formă sintetică, în diverse complexe vitaminice şi în produse alimentare fortificate, precum pâinea sau fulgii de cereale, cu conţinut îmbogăţit de vitamine. Cercetătorii au ajuns la concluzia că fiind o substanţă hidrosolubilă, acidul folic rămâne puţin timp în organism şi de aceea, pentru a acţiona eficient, doza necesară trebuie completată zilnic. Care este doza optimă? Cercetările au evidenţiat faptul că persoanele care au consumat cel puţin 300 micrograme (mcg) de acid folic pe zi au fost cu 20% mai puţin expuse riscului unui accident vascular cerebral, comparativ cu cei care au consumat mai puţin de 136 mcg de acid folic pe zi.