Acestea sunt locurile din casa ta expuse la bacterii

1 2 jpg jpeg

Umiditatea, temperatura sunt doi factori ce pot contribui substanţial la dezvoltarea anumitor agenţi patogeni, astfel fiindu-ţi organismul mult mai expus la a dezvolta anumite afecţiuni sau să contactezi anumite bacterii.

Societatea de Microbiologie Generala din Marea Britanie a ajuns la concluzia că cele mai periculoase bacterii cu care putem intra în contact se află chiar în casa noastră.

Cada de baie

Cele mai frecvente greşeli pe care le facem când ne spălăm
 jpeg

Dacă obişnuieşti să faci frecvent baie în cadă asta nu înseamnă că este în mod neaparat un obiect extrem de curat. Deşi o dezinfectezi periodic, o angajată a Universitatii A&M din Texas, microbiolog şi deţinătoarea unui doctorat în domeniu, a reaizat un studiu conform căruia în aproximativ 26% din căzi se dezvoltă şi trăiesc bacterii din clasa stafilococ.

Cauza principală pare a fi instalaţia care adesea poate reţine apă, creânn în felul acesta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Apa rămasă pe ţevi ajunge în cadă atunci când dai drumul la robinet şi în felul acesta ajung şi bacteriile să intre în contact cu tine.

Poţi să preîntâmpini această situaţie prin două modalităţi: una ar fi să schimbi cada dacă este foarte veche, implicit şi ţevile şi cea de a doua este aceea de a spăla cu clor cada după fiecare folosire, clătirea ei şi ştergerea cu un prosop astfel încât să absoarbă toată umezeala.

Atenţie la tastatura de la computer!

2 jpg jpeg

Nu doar odată ai mîncat în faţa calculatorului în timp ce eventual mai şi lucrai. Astfel, dacă nu te speli pe mîini înainte şi după ce ai folosit tastatura calculatorului vei fi expus la o serie de bacterii destul de nocive pentru tine.

Cercetătorii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că aici este locul dieal pentru a se dezvolta bacterii precum E.Coli sau chiar stafilococul, ei afirmînd că adesea tastatura este de 5 ori mai periculoasă decât toaleta.

Pentru a preveni această problemă asigură-te că o desinfectezi cât de des poţi şi că te speli pe mânini înainte şi după ce ai lucrat cu ea şi că nu mănânci în timp ce o foloseşti.

Apelează la şerveţele antibacteriene, spirt sau chiar dezinfectant medical.

Din aceiaşi categorie face parte şi telecomanda de la televizor, deci mare atenţie şi al ea şi nu uita să o dezinfectezi din când în când.

Află aici cum să te fereşti de virusuri şi bacterii AICI

Schimbă-ţi des periuţa de dinţi

1 2 jpg jpeg

Imediat după ce ai folosit periuţa de dinţi este necesară ştergerea ei pentru a evita crearea unui mediu propice dezvoltării bacteriilor.

În plus, un studiu facut prin anii ‘70 de Charles P. Gerba, profesor al Universităţii din Arizona, SUA, a scos la iveală faptul că atunci când tragem apa la toaletă. trimitem în jur un val de bacterii periculoase. Mai mult de atât, acestea plutesc prin baia ta, ca mai apoi să se depună pe suprafeţe precum periuţa de dinţi.

Astfel că este necesar să nu păstrezi periuţa într-un dulap unde aerul nu se ventilează, şi nu se poate usca rapid şi acoperă vasul de toaletă când tragi apa pentru a evita împrăştierea germenilor.

Înlocuieşte periuţa de dinţi o dată la cel mult 3 luni.

Chiuveta de bucătărie

Asigură-te că nu rămân resturi de mâncare în chiuvetă sau apă care să ajute la dezvoltarea bacteriilor mai ales E.Coli şi salmonela.

Clăteşte bine după fiecare utilizare chiuveta şi nu ezita să foloseşti preventiv soluţii pentru desfundarea ţevilor. După folosire şterge chiuveta cu un prosop absorbant pentru a nu lasa loc umidităţii să creeze viaţă bacteriilor.