Te trezeşti dimineaţa cu pungi sub ochi şi nu ştii de ce? Acestea au o mulţime de cauze, de la moştenirea genetică, până la diverse afecţiuni, dar pot fi ameliorate cu tratamente naturale preparatechiar din alimente cu care de obicei găteşti.

Pungile sub ochi sau cearcănele spun ceva despre sănătatea organismul tău. Motivele apariţiei acestor umflături sub ochi pot fi dintre cele mai variate: oboseala, sarcina, anumite medicamente, alimentaţia prea sărată, diverse alergii, dar şi sinuzita cronică.

Pungile de sub ochi apar şi ca urmare a retenţiei de apă, de aceea, este recomandat să bei foarte multă apă. Încearcă să bei multă apă în timpul zilei şi să eviţi alcoolul şi cafeaua, acestea nu fac decât să te deshidrateze.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este folosit pentru numeroase măşti faciale. Acesta te ajută să scapi şi de cearcănele şi pungile de sub ochi. Este ideală după o noapte de nesomn şi stres. Amesteci 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu într-o ceaşcă de ceai cald sau apă. Înmoaie două dischete de bumbac în această soluţie şi aşează-le sub ochi. Păstrează-le timp de 15-30 de minute. Clăteşte şi aplică crema hidratantă.

Sarea

Sarea te poate ajuta să scapi de pungile de sub ochi. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 2 linguriţe de sare cu un sfert de ceaşcă de apă călduţă. După ce le amesteci bine, aplică soluţia pe zonele cu probleme cu ajutorul dischetelor demachiante sau cu puţină vată. Aşteaptă 10 minute, astfel încât soluţia să acţioneze. După aceea te poţi clăti.

Feliile de castravete

O altă soluţie simplă şi eficientă o reprezintă aplicarea de felii castraveţi. Pe lângă faptul că au efect de calmare şi de ameliorare a pungilor de sub ochi, acestea hidratează pielea, reduc cearcănele şi ajută la menţinerea elasticităţii pielii.

Ia un castravete rece şi taie câteva felii pe care le vei aplica apoi pe pungile de sub ochi. Dacă se încălzesc, înlocuieşte-le cu altele noi. Este indicat să foloseşti de câteva ori pe zi acest remediu, astfel încât să scapi de această problemă supărătoare.

Află AICI ce boli poţi descoperi dacă îţi analizezi faţa!

Dacă te trezeşti mereu cu ochii umflaţi, este recomandat să faci 15 minute de exerciţii fizice înainte de a pleca la job. Mişcarea îmbunătăţeşte considerabil circulaţia sângelui, te vei simţi plină de energie întreaga zi.

Ceaiul verde

Pliculeţele de ceai vindecă ochii umflaţi şi reduc cearcănele. Poţi folosi ceai verde, negru sau ceai de muşeţel. Acesta reduce umflăturile şi roşeaţa. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe ochi pliculeţe de ceai. Ai grijă, pliculeţele nu trebuie să fie fierbinţi! Este indicat să se aplice pliculeţe reci. Aşteaptă 20 de minute să acţioneze, după care le poţi îndepărta şi te poţi clăti pe faţă.

Ştiai că…
…pungile sub ochi pot să fie un semn pentru o funcţionare incorectă a rinichilor şi a retenţiei de lichide din cauza unei alimentaţii bogate în sare sau grăsimi?