Organismul tău este cel mai bun medic la care poţi apela. El îţi transmite constant semnale de atenţionare atunci când ceva nu merge aşa cum ar fi normal. De cele mai multe ori, semnalele vin sub formă de poftă alimentară.

Dacă te confrunţi adesea cu poftă de ceva dulce, iar durerile din perioada menstruaţiei sunt foarte puternice, atunci cel mai posibil te confrunţi cu o lipsă de magneziu.

Pe fondul carenţei de magneziu mai pot să apară şi simptome precum constipaţia şi starea de anxietate.

Trebuie precizat faptul că aportul zilnic necesar de magneziu este de 310-320 mg pentru femei şi de 400-420 mg pentru bărbaţi.

Magneziul menţine funcţiile vitale ale organismului

Rolul lui este foarte important în buna funcţionare a organismului, iar cea mai bună sursă de unde poţi să-l iei sunt legumele, mai ales cele cu frunze verzi.

Având în vedere că alimentaţia noastră conţine din ce în ce tot mai multe produse rafinate şi extrem de procesate, tot mai multe persoane se confruntă cu deficienţe ale acestui mineral. Astfel avem de a face cu crampe menstruale dureroase, dureri de cap frecvente, tensiune musculară, constipaţie.

Are o influenţă puternică asupra sistemului nervos

Acest mineral controlează nivelul de zahăr din sânge, deficitul de magneziu având drept consecinţă pofta exagerată de dulce. Tot el este responsabil şi de apariţia senzaţiei de anxietate. Evită aceste probleme consumând cât poţi de des alimente bogate în fibre. Alege legumele verzi precum varza kale, brocoli, fasolea, dovleacul.

O modalitate prin care poţi să-ţi iei o doză de magneziu într-un mod rapid este aceea de a face o baie cu sare Epson de 2-3 ori pe săptămână, aceasta este bogată în sulfat de magneziu ce se absoarbe rapin în piele.

Nu uita de suplimente

Chiar dacă ai o alimentaţie corectă din punct de vedere nutriţional nu uita să îţi administrezi şi suplimente bogate în magneziu, fier, fosfor şi zinc. Este bine ca înainte să iei suplimentele să te adresezi unui doctor de specialitate, deoarece surplusul de magneziu poate avea drept efect advers prezenţa vărsăturilor, a greţei sau chiar scaunele diareice.

Ai poftă de ceva sărat? Lipseşte sodiul din organism

Când ai poftă de ceva sărat, acesta este semnalul transmis că există un deficit de potasiu şi de sodiu. Aceste două minerale le pierzi atunci când transpiri, iei diuretice sau când eşti stresat. Aldosteronul, hormonul responsabil cu reglarea cantităţii acestor două minerale este afectat atunci când traversezi perioade tensionate şi favorizează astfel scăderea nivelului lor din organism.

Ai nevoie atât de sodiu cât şi de potasiu pentru a-ţi menţine inima puternică, funcţiile nervoase şi muşchii în parametri optimi de funcţionare. Excesul lor în organism creşte tensiunea şi favorizează pierderea osoasă.

Adaugă în alimentaţia ta produse bogate în potasiu cum sunt bananele, portocalele, piersicile, stafidele cartofii sau pătrunjelul.