Aceste greşeli îţi distrug podoaba capilară!

1 2 jpg jpeg

Podoaba capilară poate fi una dintre cele mai bune moşteniri genetice. Oricum, trebuie să acorzi o atenţie sporită pentru a nu-l distruge şi mai mult.

Este indicat, mai ales dacă nu ai un păr cu volum să te îndrepţi către o tunsoare care să te avantajeze şi să eviţi pe cât posibil greşelile enumerate mai jos:

Nu foloseşti şamponul potrivit

Şamponul joacă un rol important în ritualul de îngrijire a podoabei tale capilare. Încearcă să alegi un produs natural, pe bază de plante, cu biotină şi vitamina E. Nu te sfii să apelezi la balsamul de păr, mai ales dacă acesta se încurcă des! În felul acesta vei obţine un păr mătăsos, uşor de pieptănat.

Te speli cu apă prea fierbinte

Temperatura apei este importantă, deoarece nu trebuie să fie nici prea rece nici prea caldă. În cazul în care foloseşti apa rece, există riscul să te alegi cu o răceală sau dureri puternice de cap. Chiar dacă, în timp, pielea se obişnuieşte cu temperatura folosită, este bine să eviţi contrastele, prea cald sau prea rece. În plus, părul nu se spală foarte bine cu apă rece, deşi poate avea un efect revigorant pentru scalp.

Cel mai bine este să optezi pentru un şampon corespunzător şi o apă călduţă. Ţine cont şi de faptul că apa fierbinte va face firele de păr să devină fine, destabilizând structura scalpului, iar în felul acesta te vei putea confrunta cu probleme de genul mătreţei.

Aplici bigudiuri pe părul ud

Cu toate că aplicarea bigudiurilor se recomandă a fi făcută pe părul umed pentru a obţine bucle mai bine definite, pentru sănătatea firului tău de păr ar fi indicat să le aplici pe părul uscat în prealabil. Nu peria în exces părul, dar nici nu lăsa să treacă prea multe zile fără să te piepteni. Evită să foloseşti prea des fixative sau spuma de păr ori ondulatorul care supraîncălzeşte firul de păr şi într-un final îl va distruge.

Te bazezi pe unghii pentru a te spăla pe cap

Într-adevăr, atunci când mergi la salon este minunat masajul pe care îl primeşti, însă dacă ai unghii şi sunt destul de lungi sau cu gel, încearcă să eviţi pe cât posibil să freci pielea capului cu unghiile. Nu leza scalpul, iar dacă porţi inele, înainte de a intra la baie, asigură-te că le-ai scos, ca să nu rişti să ţi se prindă firele de păr în ele şi să rupă.

Părul spălat foarte des se va degrada mai repede, va deveni mai aspru şi mai fragil. Ideal ar fi să îl speli o dată la 3 zile.

Află care este cel mai bun tratament pentru părul deteriorat AICI

Îl piepteni ud şi îl usuci cu foehnul

După ce l-ai spălat, părul este sensibil, iar pieptănarea lui îl supune unui chin, îl rupe şi foehnul îl usucă mult prea repede existând riscul să îl arzi. Evită să îl freci cu prosopul, lasă-l în prosop până se usucă singur iar apoi lasă-l liber.

Îl prinzi cu elastice tot timpul

Te întrebi de ce părul tău nu are volum, se toceşte şi se rupe mult mai uşor? Faptul că îl prinzi cu elastice tot timpul favorizează această situaţie deloc plăcută.

În plus, vara ar trebui să-l fereşti cu ajutorul unei pălării de razele solare. Chiar şi iarna trebuie protejat de frig şi ger. Trecerea bruscă de la o temperatură extremă la alta duce la deteriorarea lui.