Consumate frecvent sau cu puţin timp înaintea unui act sexual, anumite ceaiuri din plante şi alimente au efect afrodisiac, cresc calitatea lichidului seminal şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Struguri

Sucul de struguri este excelent pentru creşterea apetitul sexual. Aduce un plus de zinc, iar acest mineral este cuunosct pentru faptul că sporeşte nu doar libidoul, ci şi capacitatea de menţinere a erecţiei şi calitatea spermei.

Scorţişoară

Se face o infuzie din 10 g scorţişoară la un litru apă, îndulcită cu miere, şi se bea după fiecare masă. Se adaugă puţin praf de scorţişoară într-un pahar de vin roşu cald, se bea cu o oră înaintea raportului sexual.

Cuişoare

Se bea o ceşcuţă după fiecare masă din amestecul de 5 g frunze şi rădăcini la un litru de apă.

Pătrunjel

Se mestecă zilnic 8-12 tije proaspete sau se face decoct din 60 g rădăcină şi frunze proaspete la un litru de apă.

Hrean

Se beau 1-3 ceşti de infuzie din 30 g rădăcină rasă sau decoct din 20 g la un litru de apă.

Porumb

Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivelul bazinului. Se fierb 200 g boabe de porumb într-un litru de apă şi se bea câte o ceaşcă dimineaţa şi seara.

Ovăz

Ameliorează circulaţia sângelui în zona bazinului, decongestionează zona pelviană şi genitală. Se face infuzie din 10 g paie de ovăz la un litru de apă, se beau 2-3 ceşti pe zi.

Sunătoare

Se face o infuzie din 10 g plantă la un litru de apă, care se bea înainte de mese. Se poate prepara vin din 20 g plantă sau flori uscate macerate într-un litru de vin alb sec.

Rostopască

Această plantă conţine mai mulţi alcaloizi puternici, de aceea se foloseşte cu precauţie. Se face infuzie din 10 g plantă la un litru de apă şi se bea o ceaşcă înaintea meselor principale.

Roşii

Conţin alfacaroten, o substanţă care facilitează producerea lichidului prostatic, ajutând penetrarea.

Usturoi

Se recomandă consumarea a unui căţel de usturoi pe zi, deoarece acesta conţine alicină, seleniu, germaniu şi săruri minerale, care favorizează oxigenarea şi fluidizarea sângelui, deci, favorizează erecţia.

Ceapă

Acest aliment stimulează creşterea cantităţii de spermă.