Această legumă îţi ţine kilogramele în frâu

1 2 jpg jpeg

Gulia este unul dintre alimentele cele mai complexe şi bogate în nutrimenţi, având un conţinut ridicat de magneziu şi vitamine B6 benefică pentru stabilirea tensiunii arteriale şi menţinerea unui ritm cardiac bun.

Introdu gulia în alimentaţia ta zilnică şi descoperă-i toate calităţile ce te vor face să nu mai renunţi la ea niciodată.

Scade colesterolul rău din sânge

Şi asta datorită conţinutului ridicat de fosfor pe care îl are în componenţa sa. În plus se bucură de o cantitate deosebită de vitamina C, aceasta va spori imunutatea organismului şi îl va ajuta să ardă mai repede un număr mai mare de calorii în timpul unui antrenament cardio.

Este un aliment cu foarte puţine calorii, la doar 100 de grame de produs îţi oferă doar 27 de calorii şi o cantitate extrem de mică de grăsimi, aspect ce o plasează în topul legumelor ce favorizează sănătatea sistemului cardiovascular.

Poţi opta să îţi prepari înainte de antrenament sau dimineaţa un suc din gulie la care să adaugi şi un morcov şi vei vedea diferenta dintre înainte şi după coptarea guliei în alimentaţia ta destul de repede.

Află cât de benefice sunt guliile în crizele de spasmofilie AICI

Mai bogată în vitamina C decât citricele

2 jpg jpeg

Când spunem vitamina C de cele mai multe ori gândul ne fuge la gustoasele portocale, ei bine, gulia are o doză de vitamina C mai mare decât acestea, în doar 100 de grame de gulie găsim 62 de miligrame de vitamina C.

Este bine cunoscut faptul că această vitamină este unul dintre cei mai importanţi antioxidanţi, ce contribuie substanţial al menţinerea sănătăţii şi tinereţii pielii, a dinţilor şi mai ales a gingiilor.

Este unul dintre cele mai alcaline alimente, motiv pentru care inclusiv dacă te confrunţi cu aciditate gastrică o poţi adopta în alimentaţia ta.

Citeşte şi: Gulii la cuptor cu crustă de pesmet

Ideală pentru diabetici

Printre proprietăţile ale se regăseşte şi aceea de a ajut la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, astfel că dacă suferi de diabet o poţi consuma fără nici un fel de problemă.

Însă dacă printre afecţiunile tale se regăsesc probleme legate de glanda tiroidă, aceasta trebuie consumată cu moderaţie deoarece goitrogenul conţinut poate contribui la inflamarea glandei tiroide.

Poţi să o consumi în salate, fresh-uri sau chiar în supe creme.

Una dintre cele mai gustoase combinaţii este cea dintre gulie, măr, morcov şi portocală, în felul acesta vei avea parte de tot ce îi trebuie organismului pentru a lupta împotriva infecţiilor de sezon. Indiferent de ce combinaţie alegi să faci ţine cont de faptul că la orice cantitate de suc ai obţine trebuie să adaugi şi o măsură de apă.