Este o băutură nutritivă perfectă dacă îţi doreşti să scapi de câteva kilograme în plus fără riscul de a le pune la loc.

În amestec cu sucul de lămâie, gelul de aloe vera şi ghimbir, sucul de castraveţi te ajută să slăbeşti mai uşor şi stimulează metabolismul, cu atât mai mult dacă îl bei seara. În timpul somnului, activitatea metabolică scade, iar sucul începe să acţioneze. Pentru a-l face, combină într-un blender un castravete descojit, o lămâie, câteva fire de pătrunjel, o linguriţă de ghimbir, alta de suc de aloe vera şi o jumătate de pahar de apă.

Previne retenţia de lichide

Balonarea şi retenţia de apă pot fi combătute şi cu suc de castraveţi. În plus, va trebui să ai grijă să elimini sau să reduci consumul de grăsimi şi sare. Seminţele de castravete previn constipaţia, iar aportul de magneziu pe care-l aduce sucul reglează tranzitul intestinal, deci te fereşte de balonare.

Combate îngrăşarea după ce ai slăbit

Băut în amestec cu suc de ananas, cel de castravete îţi sporeşte şansele să slăbeşti, fără a recâştiga din kilogramele pierdute. Băutura conţine vitamina C şi bromelină, o substanţă din ananas care accelerează metabolismul. Vitamina C previne obezitatea şi permite corpului să intensifice cu până la 30% arderile de grăsimi acumulate.

Nu-ţi creşte aportul caloric zilnic

Dacă bei un singur pahar cu suc de castraveţi nu vei obţine o creştere prea mare a aportului caloric zilnic, deoarece conţine aproximativ 16 calorii. La acestea se adaugă substanţe nutritive ca magneziul, vitamina C şi K, potasiul. Prepară-l măcar o dată pe săptămână pentru a scăpa un ritm lent şi sănătos de grăsimile acumulate.

Citeşte şi: 5 mituri false despe metabolism

Un amestec pentru talie subţire

Un alt suc care te ajută să slăbeşti este cel pe care-l poţi face din castraveţi, spanac şi mere. Mai precis, ai nevoie de:

- 1 castravete,
- 1 măr verde,
- ghimbir ras, opţional,
- 1 mână de frunze de spanac.

Cureţi de coajă şi tai bucăţele castravetele şi mărul, apoi le treci printr-un blender împreună cu spanacul rupt în făşii, puţin ghimbir, dacă doreşti, şi puţină apă.

Pentru a nu-şi pierde din proprietăţile nutritive, sucul trebuie băut la puţin timp după preparare.

Ştiai că...

...sucul de castraveţi, la fel ca acelea de pepene, lămâie, ţelină, te hidratează foarte bine, îţi reduce pofta de mâncare şi prelungeşte starea de saţietate? Are şi efect diuretic, ceea ce înseamnă că stimulează corpul să elimine toxinele.