Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali, un proiect unic în România

1 033 jpg jpeg

Academia Europeană pentru Asistenti Medicali oferă acces la un model de învăţare 360˚ şi asigură locuri de muncă pentru asistenţi imediat după terminarea studiilor.

Localizarea Academiei într-un spaţiu de lucru real, transferul de metodologie de la Coventry University, diploma internaţională şi garanţia unui loc de muncă după absolvire dau valoare instituţiei private în întreg contextul educaţional al asistenţei medicale din România.

Supranumit de către OMS „Anul Asistenţei Medicale şi al Moaşelor”, 2020 a fost confirmat ulterior a fi cu adevărat o piatră de încercare pentru aceste categorii de personal medical.În acest context, prin deschiderea sa, Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali a demarat, amplul proces de formare a viitoriilor lideri medicali, având drept atuuri o ofertă educaţională unică în România, un campus dedicat învăţării practice şi know-how-ul profesioniştilor din cadrul Reţelei de Sănătate REGINA MARIA, precum şi al celor de la Coventry University.

După aproape un an de pregătire cu succes a unei prime grupe de studenţi, Academia este pregătită pentru noi înscrieri. Oferta Academiei se bazează pe 75% experienţă medicalăpractică la standardele NHS (National Health Services, UK). Academia beneficiază de un campus propriu, construit sub forma unui mini-spital dotat cu echipamente de ultimă generaţie: simulatoare high-tech şi ochelari AR, ce permitreplicarea diferitelor scenarii clinice.

Proiect de mare anvergură pentru sistemul medical, Academia a atras încă din primul an de funcţionare parteneri de top, dornici să se implice şi să genereze impact în formarea generaţiilor de mâine. Astfel, cu sprijinul sponsorilor, Academia Europeană pentru Asistenţi Medicalidispunedemanechine umanoide robotice de ultimă generaţie care imită simptomele studiate, clinice sau cronice, de la dilatarea pupilelor şi pânăla stop cardio-respirator. In plus, manechinele sunt dotate cucircuite interne de lichide, fapt ce permite simularea recoltarii deprobe biologice. In timpul examenelor practice, manechinele-simulatoare sunt controlate de profesori de la distanta, din camere de examinare si observare, conform temelor propuse, putând intra în orice simulare patologică.

Mai mult decât atât, invatarea experienţială este completată de studiul teoretic şi, foarte important, de lucrul permanent student – mentor, conform standardelor Coventry University: fiecărui student i se alocă un mentor personal, un profesionist care îi urmăreşte în permanenţăactivităţile (atât pe cele practice, cât şi pe cele academice). 

„Există o nevoie de învăţare continuă, o nevoie stringentă de profesionalizare continuă a acestei categorii de personal medical. De aceea, prin Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali ne propunem să adăugăm o valoare semnificativă şi absolut necesarăîn acest domeniu, fiind instituţia care oferă acces laeducaţie continuă si la o suită de instrumente de învăţare şi tehnologiiunice în România, aliniate la cele mai înalte standarde internaţionale. Cu ajutorul sponsorilor noştri, avem acum şi un nivel de echipare complet, de ultimă generaţie, astfel încât am toată încrederea că absolvenţii noştri vor deveni liderii asistenţei medicale în România de mâine.”, a declarat Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate REGINA MARIA.

Astfel, prin investiţii consistente în domeniul educaţiei, REGINA MARIA revoluţionează aşadar sistemul medical, nu doar prin profesionalizarea constantă a întregului personal medical, ci şi prin integrarea inteligentă a specialiştilor în sistem, imediat după absolvire: la finalizarea programului de licenţă de 3 ani, studenţii Academiei Europene pentru Asistenţi Medicali au şansa de a se angaja imediat, în cadrul Reţelei de sănătate REGINA MARIA, în calitate de asistenţi medicali care au beneficiat de o formare 360˚, conform celor mai înalte standarde.

Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali aduce în Româniaprimul program de studii universitare pentru asistenţi medicali din România, un proiect dezvoltat deReţeaua de sănătate REGINA MARIA în colaborare cu COVENTRY UNIVERSITY din UK, care le oferă absolvenţilor diplome internaţionale, acreditate în Marea Britanie.