„Colţul Verde din şcoala mea“, programul naţional de colectare selectivă a deşeurilor, adresat instituţiilor de învăţământ preuniversitar din toată ţara, continuă cu o nouă etapă a campaniei: colectarea şi predarea deşeurilor, reprezentate de surse de iluminat (becuri şi tuburi fluorescente) şi de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri).

Programul „Colţul Verde din şcoala mea“ a fost lansat în septembrie 2011 de Asociaţiile Recolamp şi Ecotic, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor.

În prima etapă a concursului naţional s-au înscris 600 de şcoli care şi-au prezentat proiectele de amenajare a spaţiilor de colectare a deşeurilor.

Cele mai ingenioase dintre acestea au fost răsplătite cu premii consistente, fiecare instituţie primind titlul de „şcoală verde“.

Cea de-a doua etapă a concursului se desfăşoară în perioada 15 martie 2012 – 21 iunie 2012. „În următoarele luni vom premia şcolile care colectează şi predau către Recolamp şi ECOTIC surse de lumină arse, respectiv DEEE-uri, şi le vom recompensa cu aparatură electronică în valoare de aproximativ 10.000 de euro. Fiecare instituţie de învăţamânt câştigătoare va avea posibilitatea să-şi aleagă de pe www.transformatorul.com echipamentele de care are nevoie“, a declarat Roxana Şunică, director de marketing al Asociaţiei Recolamp.

Fiecare şcoală sau liceu din România, care e interesat să participe la concurs, poate accesa adresa www.coltverde.ro pentru instrucţiuni de înscriere de la secţiunea dedicată şcolilor.

De asemenea, se pot afla mai multe detalii despre concurs accesând platformele www.coltverde.ro/cvsm, www.transformatorul.com şi contul de Facebook „Colţul Verde din şcoala mea“.