A fost descoperit un mecanism de blocare a metastazelor, în caz de melanom

1 2 jpg jpeg

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, care lucrează în strânsă colaborare cu Centrul german de cercetare asupra cancerului de la Heidelberg şi cu alte instituţii israeliene, a constatat că melanomul este capabil să trimită vezicule minuscule care răspândesc maladia în alte părţi ale corpului.

Cercetătorii au descoperit modul în care cancerul se extinde

Înţelegerea acestui mecanism a permis cercetătorilor să dezvolte substanţe care previn răspândirea bolii şi care ar putea constitui componente promiţătoare pentru viitoare medicamente, au declarat oamenii de ştiinţă într-un comunicat de presă şi într-un articol publicat în această săptămână în revista ştiinţifică 'Nature Cell Biology'. „Studiul nostru este un pas important pe drumul spre recuperarea completă“, a asigurat conducătoarea echipei de cercetare, Carmit Levy, citată de Agerpres.

„Ameninţarea pe care o constituie melanomul nu se găseşte în tumora iniţială care apare pe piele, ci mai ales în metastaze, când celulele tumorale sunt trimise să colonizeze organele vitale cum ar fi creierul, plămânii, ficatul şi oasele", a spus Carmit Levy.

Potrivit opiniei sale, cercetătorii "au descoperit modul în care cancerul se extinde la organe şi au găsit modalităţi de blocare a procesului înainte de etapa metastazelor".

Melanomul apare pe piele şi este vizibil în general cu ochiul liber, sub forma unor pete negre sau maro. În cazul în care este tratat de la început, rata de vindecare este relativ mare, însă odată ce maladia se răspândeşte în organism, aceasta este adesea fatală.

Melanomul ucide o persoană la fiecare 52 de minute la nivel global, iar numărul de cazuri diagnosticate a fost în creştere în ultimele trei decenii, mai notează agenţia France Presse.