CSIRO, cel mai mare şi mai avansat institut de cercetare din Australia, a descoperit întâmplător unul dintre cele mai căutate remedii din lume, o soluţie anti-mahmureală, în timp ce studiau proprietăţile ascunse ale perelor.

Astfel, se pare că aceste fructe pot reduce nivelul de colesterol, pot ameliora constipaţia şi au efecte antiinflamatoare. Însă, cel mai important detaliu al studiului oamenilor de ştiinţă - perele pot ţine departe mahmureala şi ajută la diminuarea nivelului de alcool din sânge.

Coordonatorul studiului, Manny Noakes, spune că perele, în special cele coreene, acţionează ca o enzimă cheie în metabolizarea alcoolului. Însă, pentru a se obţine rezultatele dorite, se recomandă consumul a 220 de mililitri de suc de pere, cu toate că şi consumul fructelor ca atare ar putea avea un efect similar.

Noakes susţine că remediul a dus la îmbunătăţirea semnificativă a stării persoanelor care sufereau de mahmureală. Singurul dezavantaj este că perele trebuie mâncate înainte de a consuma băuturi alcoolice