Stil de viata&dieta / Fitness »

Yoga, sportul care te scapă de depresie!

Autor: A.C. | 12 September, 08:45 | 1 comentariu

Yoga este una dintre cele mai bune metode de eliminare a stresului, însă are şi alte beneficii asupra organismului. Iată despre ce este vorba!


“Yoga este o știință foarte exactă, știință relaxării, prin yoga ne putem relaxa, putem echilibra sistemul respirator, șirea spinării, hormonal și dacă toate sunt echilibrate întrăm intr-o stare de bine, de meditație, de relaxare, celulele se regenerează. Este bine să facem yoga de 3 ori pe săptămână, de două ori este de menținere, iar o dată înseamnă mai mult decât nimic. Oamenii stresați au tendința să controleze tot în jur, situații, pe ei, alți oameni, prin yoga învățăm să lăsăm controlul deoparte și căpătăm o încredere și o fluiditate și așa putem să ne adaptăm oricărei situații. 

Acesta este unul dintre beneficiile când facem yoga, ne învață să ne trăim viață cu armonie și cu zâmbetul pe buze, să scăpăm de depresie și de stresul de la serviciu. Yoga nu se întâmplă numai pe saltea ci în toate activitățile vieții. Este recomandat să facem când corpul nostru se simte cel mai bine și cel mai pregătit. Este o cale sigură, blândă de a rezolva toate problemele de zi cu zi” a povestit un antrenor de yoga.

Motive pentru care este bine să practici yoga

1. Te menţine tânăr

Persoanele care practică acest sport cu regularitate arată mai tinere decât sunt în realitate, spun studiile. Asta pentru că yoga reduce procesul de îmbătrânire celulară. Este bine să faci cel puţin 12 minute de yoga zilnic, spun specialiştii.

2. Îţi creşte imunitatea

Femeile care au făcut 35 de minute de yoga, în fiecare zi, timp de 12 săptâmâni, au avut o creşte cu 94% mai mică a nivelului de cortizol (hormon al stresului), în timpul perioadelor stresante, faţă de persoanele care nu practicau acest sport. Nivelurile ridicate de cortizol sunt în strânsă legătură cu o imunitate scăzută.

3. Te ajută să slăbeşti

Un alt beneficiu adus de yoga este acela că e ajută să elmini din kilogramele în exces, mai ales de grăsimea de pe abdomen. De aceea, este indicat să faci yoga zilnic, spun specialiştii.

4. Reduce riscul de diabet

Persoanele care practică yoga cu regularitate au un risc mai mic de diabet, spune un studiu recent. Trebuie să practici yoga de cel puţin trei ori pe săptămână.

5. Te scapă de durerile de spate

Potrivit unei cercetări recente, persoanele care sufereau de dureri cronice de spate şi care au început să practice yoga câte 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână, nu au mai resimţit dureri la fel de puternic. Astfel, durerea a scăzut în intensitate cu până la 44% în primele patru săptâmâni şi cu până la 73% în următoarele şase luni.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mendebilul | 14 September 2018, 04:31
yoga nu e sport...e o parte a religiei hinduiste. sa stiti ca si religia ortodoxa te scapa de depresie la fel de bine, combinată cu orice fel de sport occidental: tenis, alergare, inot + stretching. Oricum ce se face in Romania nu e yoga, e doar stretching. Yoga inseamnă rugăciuni, un regim alimentar, un fel de a respira...mult mai mult decat niste exercitii de stretching pe o saltea.
Adauga un comentariu »