Actualitate »

Vrei să te renunți la băuturile cu cafeină? Uite ce greșeli te storc de energie!

Autor: Daniela Purcaru | 24 August, 16:05 | 1 comentariu

Dacă te-ai decis să nu mai bei cafea sau băuturi care conțin cafeină, e posibil să te confrunți cu stresul, senzația de slăbiciune, dureri de cap, lipsa de energie.


Nu faci mișcare

Sportul ajută corpul să producă endorfine, numite și hormonii fericirii. În lipsa mișcării, vei scăpa cu greu de durerile de cap, o problemă care apare frecvent la cei care renunță brusc la cafea. De 2-3 ori de săptămână, aleargă, mergi pe jos, fă gimnastică!

Renunți la cafeină într-o perioadă stresantă

Pentru a scăpa de dependența de băuturi carbogazoase cu cafeină sau de cafea așteaptă să depășești perioada în care ești stresat. Cel mai bine ar fi să se întâmple într-o săptămână de concediu sau în weekend, când ești mai calm și scapi de rutina de la locul de muncă. Te vei putea odihni mai bine și vei fi mai puțin irascibil.

Le înlocuiești cu dulciuri, nu cu proteine

Evită dulciurile, pentru că te fac să-ți pierzi energia. Vei simți nevoia să înlocuiești băuturile cu cafeină cu ceva dulce, dar aceasta este o soluție pentru a te pune în mișcare. În schimb, proteinele îți dau un plus de energie de-a lungul zilei, în timp ce alimentele care conțin carbohidrați te fac somnolent. Alege preparate din carne și legume la prânz sau la cină!

Citește și: Efectele negative ale cafelei

Te lași brusc de cafea

Mai mult de o ceașcă de cafea pe zi te poate aduce în situația că devii dependent. Începe prin a înlocui una din ele cu ceai verde sau suc de fructe preparat de tine și consumat imediat.

În locul cafelei, alege o băutură cu lapte. Amestecă laptele cu cacao sau praf de roșcove. Mai poți încerca să înlocuiești cafeaua cu cicoare sau cu orz solubil.

Te-ar mai putea interesa: Câtă cafea e bine să bem?

Dacă ajungi să revii la un număr mai mare de cafele pe zi, îți va fi greu să renunți la ele. O cafea pe zi este de ajuns pentru a-ți stimula digestia și pentru a avea îndeajuns de multă energie pentru prima parte a zilei.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 27 August 2017, 22:35
Bani online la calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: [email protected] com
Adauga un comentariu »