Viata sexuala / Sex&dragoste »

Top 4 poziţii sexuale indicate în sarcină. VIDEO

Autor: Alina Corneanu | 15 July, 13:05 | 6 comentarii

Cât este de sigur este actul sexual în timpul sarcinii? Care sunt poziţiile indicate? Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele întrebări pe care le au viitorii părinţi după ce au aflat vestea cea mare. Citeşte articolul şi află Top 4 poziţii sexuale indicate în sarcină.


Obiceiurile sexuale ale cuplului nu trebuie modificate în timpul celor nouă luni atâta timp cât sarcina nu este pusă în pericol, susţin specialiştii. Dacă te gândeşti că bebeluşul poate fi afectat de actul sexual în sine, află că el este protejat de lichidul amniotic în care stă şi de membrana care închide colul uterin.

Chiar dacă apetitul sexual poate avea de suferit în primul trimestru de sarcină din cauza oboselii şi a greţurilor matinale, în cel de-al doilea trimestru lucrurile se modifică. Dorinţa sexuală a femeii poate fi, în unele cazuri, chiar mai mare decât era înainte de sarcină. Cauza? Schimbările hormonale ce se petrec în corpul gravidei.

Top 4 poziţii sexuale indicate în sarcină sunt:

La capitolul poziţii sexuale lucrurile sunt simplificate. Confortul ambilor parteneri şi evitarea penetrării profunde sunt esenţiale în alegerea poziţiei sexuale.

1. Poziţia misionarului, modificată

Chiar dacă poziţia clasică presupune ca bărbatul să stea deasupra femeii, în timpul sarcinii poziţia poate fi modificată pentru ca femeia să se simtă mai confortabil. De această dată, bărbatul este cel care stă culcat pe spate, cu picioarele uşor flexate, în timp ce femeia este cea care stă deasupra.

Astfel, ea este cea care poate controla mai uşor mişcările, ritmul lor, dar şi nivelul de penetrare. Spre deosebire de celelalte poziţii sexuale, cea a misionarului, cu modificările de rigoare, permite contactul vizual al partenerilor, ceea ce poate face ca sincronizarea să fie perfectă.

Indicată:  în primul şi cel de-al doilea trimestru de sarcină.

2. Poziţia  «lingură»

Poziţia este considerată ca fiind una dintre cele mai confortabile dintre cele indicate în timpul sarcinii. În această poziţie, femeia nu simte niciun fel de presiune asupra abdomenului sau asupra uterului, dar are şi mai multe posibilităţi de mişcare. Femeia este cea care stă culcată pe o parte, în timp ce partenerul stă în spatele ei.

Poziţia favorizează o penetrare mai puţin profundă şi permite, în acelaşi timp, ca partenerii să se atingă în timpul actului sexual. Un mic sfat pentru cuplurile care aleg această poziţie: femeilor le este recomandat să evite să stea pe partea dreaptă. Pe măsură ce sarcina înaintează, uterul poate apăsa pe vena cavă inferioară, principala venă ce alimentează cu sânge jumătatea inferioară a corpului.    

Indicată: în cel de-al doilea trimestru, dar şi în al treilea (atât cât este permis).

3. Bărbatul în spatele femeii

O altă poziţie indicată în lunile de sarcină pentru confortul pe care îl oferă este cea în care bărbatul stă în spatele partenerei. Femeia se poate sprijini pe palme şi genunchi, în timp ce bărbatul poate sta şi el în genunchi. Pentru mai mult confort în zona abdomenului şi a sânilor, femeia se poate sprijini pe o pernă.

Deşi bărbatul este cel care controlează actul sexual, poziţia nu presupune o presiune directă asupra abdomenului, iar ritmul mişcărilor şi nivelul de penetrare poate fi stabilit de către parteneri. Chiar dacă această poziţie nu permite contactul vizual între parteneri, cei doi pot comunica pentru ca actul sexual să fie unul reuşit pentru ambele părţi.

Indicată: în cel de-al doilea trimestru de sarcină.  

4. Faţă în faţă

Dacă vrei să „foloseşti” stimularea vizuală ca factor excitant în timpul actului, atunci trebuie să optezi pentru această poziţie sexuală. Pe lângă confortul pe care-l oferă, poziţia presupune un grad mare de apropiere a partenerilor.

Femeia se poate aşeza pe o parte (indicat partea stângă a corpului), bărbatul în faţa ei, iar ea ridică piciorul peste trunchiul lui astfel încât să permită penetrarea. În această poziţie, burtica gravidei nu este presată, iar partenerii pot stabili uşor unghiul de penetrare, dar şi ritmul mişcărilor.  
Indicată: al doilea şi al treilea trimestru de sarcină.

Pont: Fiţi creativi şi găsiţi şi alte poziţii confortabile pentru amândoi. Dacă nu te simţi confortabil într-o poziţie anume poţi apela la autostimulare, fie la stimularea partenerului.

În ce situaţii nu este indicat actul sexual în sarcină:

-    risc iminent de avort
-    risc de naştere prematură
-    sângerări vaginale
-    col dilatat sau prea scurt
-    alte sarcini pierdute sau naşteri premature
-    placenta previa (placenta blochează cervixul).

INFO:  Actul sexual poate ajuta la „antrenarea” muşchilor uterini, dar şi întărirea celor pelvieni.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ioan | 23 September 2014, 12:10
Locuri de munca extrem de serioase! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar! Va transmitem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Bogdan | 21 October 2014, 02:28
crezi ca marimea penisului conteaza? barbatii sustin una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza!pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat exercitiile de pe site-ul www mareste-penisul.info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
3 Postat de: Nush | 07 November 2014, 22:54
Locuri de munca: Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]
4 Postat de: Lavinia | 02 July 2015, 10:48
Foarte mulţi dintre oameni îşi blochează singuri accesul la această sursă infinită de putere prin gândurile lor de sărăcie, de îndoială şi de teamă, care împiedică afluxul de prosperitate în viaţa lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Dana | 15 July 2015, 16:40
Ţrrr ... Vecinul sau Providetul este la uşă ... trebuie plătită datoria
Ţrrr ... la telefon banca ... trebuie să plăteşti rata
Te-ai săturat de datorii, rate?! Vino să învăţăm împreună să facem mai mulţi bani , part-time sau full-time . Trimite mesajul „DETALII” la adresa de mail: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »