Familia ta / Discutii intre mamici »

VIDEO: Nu-i da copilului medicamente la întâmplare!

Autor: Claudia Georgevici | 07 May, 23:10 | 4 comentarii

Când vine vorba de sănătatea copilului, un lucru este sigur: nu trebuie să îi dai medicamente la întâmplare! Poate ai impresia că poţi rezolva multe cu o pastilă, dar lucrurile nu sunt aşa simple. Aşadar, nu încerca să iei locul medicului!


Articole similare:

Chiar dacă cele mai multe medicamente pentru copii se pot cumpăra fără prescripţie medicală, este necesar ca medicul pediatru să ţi le recomande. Cele mai multe pastile, picături şi siropuri pentru copii au efecte secundare, iar organismul micuţilor este mult mai sensibil decât cel al adulţilor. De asemenea, administrate necorespunzător, pastilele îi pot face rău.

Siropurile de tuse conţin aditivi

Benzoatul de sodiu, utilizat la majoritatea siropurilor de tuse din plante, este un conservant care poate da aciditate gastrică şi reacţii alergice la copii. Pentru a da culoare unor produse farmaceutice destinate copiilor, producătorii folosesc o serie de E-uri, printre care carmoizina (E 122), asociată cu sindromul de hiperactivitate.

Antibiotice pentru infecţiile bacteriene

Antibioticele sunt indicate doar dacă există semne de infecţie bacteriană, confirmată de analizele medicale. Este important de ştiut că aceste medicamente acţionează asupra bacteriilor, nu asupra virusurilor, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îi dai copilului antibioticele din proprie iniţiativă la debutul unei banale răceli, în stările gripale sau pentru durerile în gât de natură virală.

Mare grijă la aspirină!

Banala aspirină nu trebuie dată copiilor şi nici chiar adolescenţilor cu vârsta până la 16 ani, pentru că poate duce la apariţia sindromului Reye, o boală gravă, care afectează creierul şi ficatul.

De asemenea, evită şi produsele farmaceutice care au ca substanţă activă acidul acetilsalicilic. Deşi cazurile de sindrom Reye sunt rare, e bine să nu administrezi întâmplător acest medicament.

Când sunt indicate picăturile nazale

Soluţiile nazale pe bază de efedrină nu sunt indicate copiilor sub doi ani, preferându-se pentru aceştia soluţiile saline şi aspiraţiile nazale. Efedrina poate da unele reacţii nedorite, cum ar fi starea de agitaţie şi accelerarea bătăilor inimii. Totuşi, în cazul unor rinite, medicul poate indica aceste soluţii.

Respectă doza!

O greşeală frecventă a părinţilor este nerespectarea dozei indicate copiilor. Mai ales în cazul micuţilor, trebuie să se ţină cont de vârstă şi de greutate. Medicamentele lichide trebuie administrate cu ajutorul unor seringi speciale de dozare, nu cu o lingură obişnuită de bucătărie. Nu mări doza în speranţa că îl vei însănătoşi mai repede, pentru că s-ar putea să obţii efectul contrar.

Doctor Click! vă sfătuieşte

De la început trebuie stabilit că numai medicul şi în special medicul pediatru sau medicul de familie va hotărî medicamentele şi dozele care vor fi administrate copilului. Medicamentele se iau în funcţie de greutate sau de vârstă.

Părinţii trebuie să fie atenţi la „măsură”, să nu confunde linguriţa cu lingura, să folosească seringa dozatoare proprie fiecărui medicament, să respecte ritmul şi ora de administrare, precum şi recomandările „înainte” sau „după masă”.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ala | 21 March 2013, 17:07
Foarte eficiente in tratarea/prevenirea otitelor la copii sunt produsele ce contin xylitol. Se pot folosi combinat guma de mestecat si picaturi nazale. Xylitolul este antibacterian natural, antifungic si solutiile saline (picaturile ce contin sare de mare si xylitol) reduc inflamatia, iritatia si uscaciunea. Nu au contraindicatii, nu dau dependenta, sunt foarte usor de tolerat (avand o salinitate apropiata de cea a mucoasei) iar xylitolul - ca indulcitor- este deosebit de bun la gust
2 Postat de: Stefan | 30 March 2015, 19:42
Un mod comod si fara stres.Un altfel de serviciu.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Dolari lunar sau chiar mai mult.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pentru mai multe informatii trimiteti textul "INFO" la adresa de email:
[email protected]
3 Postat de: Ana Mirea | 31 March 2015, 14:03
Copilul tau si-a dezvoltat toate simturile si aude bine?Ai grija de sanatatea lui si testeaza-I auzul din primele zile de viata.
Ana Mirea
clinica Audionova
4 Postat de: Rodica | 07 May 2015, 19:08
De regulă, adevăraţii câştigători ai "loteriei vieţii" nu sunt decât cu 2-3% mai eficienţi decât cei care pierd. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »