Psiho / Tulburari de personalitate »

VIDEO: De ce fugim de căsătorie

08 July, 16:35 | 0 comentarii

Bărbații invocă zeci de motive, multe fără temei, pentru a nu ajunge la altar. În schimb, femeile nu resping total ideea de căsătorie, dar amână momentul cât pot de mult, mai ales pentru că pun cariera pe primul loc sau se tem că nu au găsit partenerul potrivit.


Teama de a face o alegere greșită

Psihoterapeuții susțin că 80 la sută din bărbații care refuză să meargă la altar o fac de teama că partenera nu este persoana potrivită. Aceeași teamă există și în tabără femeilor, însă procentul este de doar 20 la sută.

Asta deoarece, explică specialiștii, majoritatea femeile se pun pe planul doi. Acestea preferă, mai degrabă, să aibă un partener cu care să facă un copil, chiar dacă există pericolul ca la un moment dat să rămână singure.

Nu sunt pregătiţi sufleteşte

Multe cupluri amână momentul oficializării relației, invocând adesea că nu sunt pregătite sufletește. În plus, le este teamă că oficializarea relaţiei ar putea schimba o serie de lucruri între ei şi partenerul de viaţă.

Din păcate, studiile confirmă că doar 50 la sută din relaţiile în care partenerii au convieţuit mult timp fără acte se concretizează într-o căsătorie reuşită.

Rutina, sperietoarea vieții de cuplu

Unii bărbați resping ideea de căsătorie gândindu-se că la un moment dat va interveni rutina și vor trebui să stea cu partenera doar de dragul copiilor sau din comoditate.

Femeile însă fac tot ce le stă în putință ca să nu lăse rutina să le pătrundă în viața de cuplu. Specialiștii spun însă că rutina face parte din farmecul unei căsătorii, deoarece aduce cu sine o anumită „aşezare” a lucrurilor.

Banii, mărul discordiei

De câțiva ani, femeile au început să ocupe funcții de conducere și, implicit, să câștige mai mult decât partenerul lor. În astfel de situații, bărbații se simt complexați, iar lucrul acesta contribuie la decizia de a amâna căsătoria.

Pentru ei este mai comod să aibă o relaţie care să nu implice responsabilităţi financiare mari. Specialiștii spun că acolo unde există dragoste adevărată, banii nu ar trebui să conteze prea mult.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »