Psiho / Tulburari de personalitate »

VIDEO: Cum recunoaştem atacul de panică

Autor: A.B. | 11 February, 17:05 | 8 comentarii

Teama intensă apărută din senin, bătăile accelerate ale inimii şi transpiraţia excesivă sunt cele mai întâlnite simptome. Cele mai multe persoane experimentează un singur episod de panică pe parcursul vieţii, potrivit psihoterapeuţilor.


Însă există şi situaţii în care atacul de panică poate apărea la intervale regulate de timp, de exemplu, de două ori pe săptămână. Atacul de panică poate fi uşor de recunoscut, deoarece se manifestă prin stări de teamă intensă şi de nelinişte, care apar din senin.

Pot să apară şi simptome fizice, precum senzaţia de sufocare, pierderea echilibrului, dificultatea la respirat, un tremur uşor şi bătăi accelerate ale inimii. Întrucât cele mai multe simptome apar şi în cazul infarctului, unele persoane se panichează crezând că au o asemenea problemă cardiovasculară.

Pentru a evita astfel de situaţii, este bine să învăţăm să le diferenţiem de infarct. Un semn distinctiv, care apare doar în cazul atacului de panică, este frica de locurile în care acesta se petrece. De exemplu, dacă o persoană are un atac de panică într-un loc public, pe viitor, îl va evita, deoarece îl asociază cu starea de rău.

Suprasolicitarea poate fi o cauză

Majoritatea oamenilor se confruntă cu un atac de panică o singură dată în viaţă şi, de cele mai multe ori, acesta apare atunci când nu mai poate gestiona o situaţie, precum suprasolicitarea la locul de muncă.

Există însă cazuri în care atacul de panică nu este un episod singular, ci revine cu o intensitate mai mare după câteva zile sau după câteva săptămâni. Un semn care arată că atacul de panică va mai avea şi alte episoade este menţinerea stării emoţionale din timpul primului atac.

Mai exact, persoana afectată fie trăieşte în permanenţă cu o teamă nejustificată, fie se îngrijorează excesiv din cauza posibilelor complicaţii care pot apărea în urma unui astfel de atac. Atunci când se ajunge într-o asemenea situaţie, se recomandă ajutorul unui psihoterapeut, deoarece starea permanentă de teamă poate afecta serios îndeplinirea sarcinilor zilnice.

Tratmentul se face diferenţiat

Când atacurile de panică sunt frecvente, psihoterapeuţii recomandă combinarea psihoterapiei cognitiv-comportamentale cu un tratament cu medicamente.

În cadrul psihoterapiei, pacientului i se arată diferite modalităţi prin care poate face faţă atacurilor de panică. Acesta învaţă cum să recunoască semnele specifice acestei tulburări şi diferite tehnici de respiraţie, care să-l ajute să treacă mai uşor peste ea.

De asemenea, el este învăţat cum să-şi controleze anumite gânduri care apar în timpului atacului, astfel încât să-şi inducă ideea că acesta este inofensiv.
Nu amplificaţi teama!

-Nu adăugaţi panicii gânduri precum „Ce mi se va întâmpla?”, ci înlocuiţi-le cu ideea că „Este doar un eveniment trecător”.
-Amintiţi-vă că simptomele care apar, deşi sunt înspăimântătoare, nu sunt periculoase.
-Observaţi că, atunci când renunţaţi să adăugaţi la teamă gânduri care amplifică frica, ea se va diminua.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Burcea | 30 May 2012, 19:51
TERAPIE EFICENTA ANTI-DEPRESII L A DOMICILIUL CLIENTULUI IN BUCURESTI SI ILFOV!!!

Servicii terapeutice complete si eficente pentru
-depresii faza 1 si 2
-atac de panica
-antistres
-terapie ocupationala
-tahicardii datorate de factori stresorii
-spasmofilii
-terapii antialcool
-migrene
-fobii
Tel. 0756417402
2 Postat de: Liviu | 10 November 2014, 14:00
Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Miha | 10 November 2014, 14:46
O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet..Oferta este foarte serioasa.Pentru detalii trimite info la adresa
[email protected]
4 Postat de: Silvia | 10 November 2014, 14:54
Cele mai noi locuri de munca! 
Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Mirela | 12 February 2015, 11:07
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »