Remedii naturiste / Puterea plantelor »

VIDEO Cele mai eficiente remedii împotriva artritei

Autor: Andreea Tudorică | 17 January, 14:10 | 0 comentarii

Multe femei, dar nu numai, se plâng deseori de dureri ale articulaţiilor. Ar putea fi multe motive, dar cel mai des întâlnite sunt înaintarea în vârstă sau bolile autoimune. Dacă ai încercat toate variantele de tratamente propuse de medici, noi îţi recomandăm câteva remedii oferite de natură.


Arnica

Este des întâlnită în compoziţia mai multor creme din comerţ. Dovada cea mai bună a acestui lucru este un studiu care arată că arnica este varianta naturală a ibuprofenului în cazul durerilor de articulaţii.

Testele au fost făcute pe 204 pacienţi cu osteoartrită. Jumătate dintre ai au primit ibuprofen, iar cealalată jumătate a primit arnică. Starea ambelor categorii s-a îmbunătăţit în numai trei săptămâni în aceeaşi măsură.

Ghimbir

Ingredientele sale active (gingerole) au caracteristici antiinflamatoare dovedite de-a lungul timpului. Studiile, efectuate o dată la trei ani, au arătat că la 75% dintre participanţi cu artrită reumatoidă li s-a îmbunătăţit starea după ce au folosit pudră de ghimbir.

Urzică

Ceaiul din frunze de urzică, uscate sau proaspete, poate fi folosit pentru a ameliora durerile articulaţiilor, artrita sau guta.

Cercetările recente au scos în evidenţă efectul benefic al urzicii, mai ales după ce acest tratament ieftin şi-a dovedit eficienţa şi în alte afecţiuni  minore ale participanţilor.

Brusture

În afară de componentele sale de bază, sterol şi tannin, brusturele conţine un nivel ridicat de acizi graşi care sunt cunoscuţi pentru efectele lor antiinflamatorii, ceea ce face ca planta să fie un aliat de nădejde pentru ameliorarea durerilor articulare.

Studiile arată că rădăcina de brusture ajută la eliminarea disconfortului cauzat de artrită, reduce inflamaţia şi ameliorează sensibilitatea ridicată. Este indicat însă să nu folosiţi brusture pentru o perioadă lungă de timp.

In

Cunoscut pentru conţinutul său bogat în acizi graşi Omega 3, inul poate lupta împotriva inflmaţiilor articulare. Preparatele pe bază de inajută la ameliorarea durerilor cauzate de gută, dar şi a celor resimţite la nivelul încheieturilor.

Lemn-dulce

Un alt remediu valoros care poate ameliora neplăcerile cauzate de artrită este şi lemnul dulce. Când este consumat ca supliment alimentar sau ceai, lemnul-dulce uşurează durerea cauzate de artrită.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »