Stil de viata&dieta / Nutritie »

VIDEO: Care ciocolată este mai sănătoasă?

27 August, 14:30 | 2 comentarii

Ispititoare şi extrem de neprietenoasă când vine vorba de cura de slăbire, ciocolata poate aduce nenumărate beneficii organismului, consumată însă cu moderaţie.


Ştii însă care fel de ciocolată este mai indicată şi dacă ai unele probleme de sănătate?

Ciocolata neagră

Indiferent de culoare sau textură, cu lapte, alune sau aromă de fructe, ciocolata reprezintă unul dintre cele mai delicioase deserturi, atât pentru cei mici, cât si pentru cei mari. Dăunătoare când vine vorba de cariile dentare sau de indicele glicemic, ciocolata neagră este totuşi un remediu de încredere în tratarea anumitor afecţiuni medicale.

Conform studiilor efectuate în ultimii ani, aceasta a ajuns să fie recomandată din punct de vedere medical, numai cu condiţia să fie bogată în cacao (peste 60%). Doar două pătrăţele de ciocolată neagră pe zi pot ajuta la prevenirea problemelor cardiace, cât şi a atacurilor cerebrale.

Ciocolata amăruie este bogată în vitamine (A1, B1, B2 C, D şi E), însă are şi un conţinut ridicat de minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, fier, calciu şi sodiu. Studiile efectuate la Universitatea Cologne, din Germania susţin faptul că ciocolata neagră ar fi de ajutor şi când vine vorba de hipertensiune.

Echilibrarea tensiunii arteriale se produce datorită conţinutului de potasiu. De asemenea, antioxidanţii din ciocolata amăruie pot proteja organismul de efectele nocive ale poluării. Ciocolata amăruie îmbunătăţeşte semnificativ starea de spirit, deoarece ,,pune pe fugă” durerea şi chiar stresul, prin stimularea secreţiei de endorfine (substanţe produse de creier).

Cacaua, ingredientul principal al ciocolatei, are o capacitate antioxidantă de cinci ori mai puternică decât cea a ceaiului negru sau a celui verde.

De ajutor pentru femeile însărcinate

Şi femeilor însărcinate le este recomandată ciocolata neagră. Consumată aproape zilnic, aceasta poate reduce riscul de pre-eclampsie (afecţiune care se manifestă în ultima perioadă a sarcinii).

Ciocolata albă

Spre deosebire de cea amăruie, acest tip de ciocolată conţine unt de cacao, un produs al bobului de cacao. Untul, care are o aromă slabă de ciocolată, este ulterior combinat cu lapte, zahăr şi cu alte ingrediente, pentru a obţine în cele din urmă ciocolata albă.

Gustoasă şi cremoasă, ciocolata albă conţine, spre deosebire de cea neagră, o cantitate mai mare de zahăr, ceea ce poate fi mai puţin indicat, în special persoanelor care au probleme cu glicemia.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Andrada | 03 July 2012, 18:06
p-asta nu o stiam. am citit undeva ca si kiwi scade tensiunea arteriala. se facusera niste studii in acest sens. eu am fost la clinicco cu mama mea, la urgente, a facut un pre-infarct, de fapt o criza de angina pectorala care ne-a speriat cumplit. se pare ca hipertensiunea a fost principalul vinovat. noi suntem din brasov si avem norocul ca am ajuns la clinicco
2 Postat de: Ileana | 27 May 2015, 10:06
Ai un calculator si o retea de internet...? Eu, am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri,in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time sau full-time,alegerea e a ta. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru cei interesati text,, info’’: [email protected] Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail ! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.
Oferim si solicitam seriozitate!
Adauga un comentariu »