Sanatatea ta / Medicamente »

VIDEO: Când şi cum putem lua pastile contra durerii

Autor: Claudia Georgevici | 24 July, 08:20 | 5 comentarii

 Analgezicele pot reduce sau chiar elimina simptomele celor mai multe dureri de intensitate uşoară sau moderată.


Una dintre cele mai folosite clase de medicamente, antiinflamatoarele nesteroidiene au efecte analgezice, antipiretice (de scădere a febrei) şi de reducere a inflamaţiilor, fiind recomandate pentru ameliorarea mai multor tipuri de durere. Înainte de administrarea unor astfel de pastile, trebuie respectate indicaţiile medicului sau prospectul produsului dacă sunt luate fără reţetă.

„Durerile abdominale şi reumatismale, cele asociate unor traumatisme sau unor infecţii, durerile menstruale şi migrenele sunt câteva dintre situaţiile în care medicul poate recomanda un analgezic”, subliniază Alina Constantin, medic de familie la Policlinica Drumul Taberei nr. 34.

În exces, au efect contrar

Analgezicele precum paracetamolul, aspirina şi ibuprofenul sunt eficiente în tratarea durerilor de cap. Însă, administrarea pe o perioadă lungă a acestor medicamente poate fi o cauză a durerilor de cap, situaţie descrisă de specialişti ca „efect de rebound” (reapariţia simptomelor).

De asemenea, administrarea de lungă durată a analgezicelor poate restrânge acţiunea endorfinelor, neurotransmiţători consideraţi antalgice naturale ale corpului.

Durerile abdominale, diverse cauze

Simptomele asociate unui ciclu menstrual dureros (dismenoree) pot beneficia de tratament cu analgezice de tipul ibuprofenului. În schimb, durerea abdominală intensă şi sângerarea de culoare închisă pot anunţa o sarcină extrauterină, care necesită prezentarea de urgenţă la medic.

Acelaşi lucru este obligatoriu dacă durerea de abdomen este bruscă şi violentă, asociată cu febră, vomă şi ameţeli. Durerile abdominale mai pot semnala prezenţa unei gastrite, unei pancreatite sau a unei gastroenterite.

Disconfortul articular poate semnala artroza

Durerea şi rigiditatea articulară sunt câteva dintre simptomele artrozei. Pentru calmarea durerii articulaţiilor artrozice se pot administra medicamente sau produse farmacologice analgezice sub formă de creme, geluri, unguente sau spray-uri. Se impune control medical atunci când apar, în plus, o stare febrilă, dureri în tot corpul, inflamaţii în zona articulaţiilor şi dureri repetate de spate, mai pronunţate noaptea şi în zori.

Ce complicaţii pot apărea?

Administrarea în doze mari şi pe termen lung de antiinflamatoare nesteroidiene poate avea efecte adverse digestive, hepatice, renale, cardiovasculare, alergice şi hematologice. Asocierea consumului de alcool cu tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene creşte riscul de apariţie a sângerărilor gastrointestinale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Adrian Razvan | 03 October 2014, 04:25
Cursuri afaceri online GRATUIT. Daca vrei sa inveti cum sa castigi cel putin 300 $ pe luna trimite mesajul “Info” la mail : [email protected] Vei primi toate informatiile necesare.Rog seriozitate, pentru ca voi lucra numai cu oameni corecti, seriosi, harnici si perseverenti si care stiu sa astepte rasplata interziata. Drumul este lung si sigur, dar asigura stabilitatea financiara pe viata.
2 Postat de: Florin | 07 March 2015, 07:57
Oferta de nerefuzat de lucru! Aveti in fata un fenomen tot mai intalnit! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Mirela | 07 March 2015, 16:39

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Iulian | 16 April 2015, 12:49
INFO [email protected]

INFO [email protected]

Este bine să înţelegi că toţi marii oameni din trecut care au obţinut realizări remarcabile au fost nişte vizionari. Ei şi-au proiectat mintea asupra viitorului dorit şi nu şi-au bătut capul cu greşelile din trecutul lor. Altfel spus, ei şi-au imaginat lumea pe care şi-ar dori-o şi nu s-au preocupat de realitatea existentă, după care au trecut la fapte şi şi-au materializat viziunea. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

INFO [email protected]

INFO [email protected]
5 Postat de: Stefan | 24 July 2015, 15:01
URGENT, cautam parteneri intr-o super afacere online !!!
-Nu este necesara experienta deosebita. Veti fi instruiti si indrumati pas cu pas
Program part-time/full-time,acasa,2-3 ore pe zi.
Aplicand la acest anunt, inseamna ca iti doresti independent ta financiara,
succesul tau, sa fii un om liber,sa ai o afacere prospera, sa fii propriul tau sef.
Oferim si solicitam seriozitate!
Pentru detalii trimite “Info” la aresa : [email protected]
Adauga un comentariu »