Viata sexuala / Sex&dragoste »

VIDEO: Beneficii suprinzătoare ale actului sexual

Autor: Alina Corneanu | 12 March, 16:30 | 6 comentarii

Actul sexual în sine nu este doar un mod extrem de plăcut de a petrece timpul cu partenerul de viaţă... ci şi o modalitate de a avea grijă de sănătatea ta. Află din rândurile de mai jos câteva dintre beneficiile unei partide de dragoste!


1.    Mai puţin stres, o tensiune mai bună

Este cunoscut faptul că în urma actului sexual apare starea de relaxare ca urmare a eliberării mai multor hormoni, printre care serotonina, oxitocina. În cazul în care actul sexual are loc seara, la ore târzii, este foarte posibil ca starea de relaxare să se transforme într-una de moleşeală, urmată de cea de somnolenţă. Un recent studiu scoţian, realizat pe 24 de femei şi 22 de bărbaţi, a arătat că persoanele care locuiesc împreună cu partenerul şi au frecvent parte de sex tind să fie mai puţini stresate şi să aibă tensinea arterială în valorile normale.

2.    Actul sexual stimulează imunitatea

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea ,,Wilkes-Barre” din SUA au observat că persoanele care obişnuiesc să facă sex o dată sau de două ori pe săptămână au un nivel mai ridicat de anticorpi care oferă protecţie împotriva răcelilor şi a altor infecţii (imunoglobulina A sau IgA).

3.    O partidă de dragoste, mai puţine calorii

După un act sexual se ,,ard” în medie 85 de calorii. ,,Sexul este un bun mod de a face exerciţii fizice. Este vorba de un fel de mişcare ce presupune muncă atât fizică, cât şi psihică”, este de părere Patti Britton, sexolog.

4.    Actul sexual, aliat al sănătăţii cardiace

Un studiu britanic realizat pe o perioadă de 20 de ani a arătat că actul sexual este un bun antrenament pentru sănătatea inimii, astfel încât riscul de apariţie a unui infarct miocardic sau a unui atac de cord scade. În timpul partidei, respiraţia se intensifică, iar pulsul creşte de la 70 de bătăi pe minut la aproximativ 150.   

5.    O stimă de sine mai ridicată

Beneficiile de pe urma actului sexual nu sunt doar pentru sănătatea fizică, ci pentru cea psihică. Experţii în domeniu sunt de părere că persoanele care fac frecvent sex au şi o părere mai bună despre ei.

6.    Sexul este şi un bun calmant

Eliberat în timpul orgasmului, hormonul oxiticină stimulează endorfinele, care pot acţiona asemenea analgezicelor. Specialiştii susţin că actul sexual este un bun calmant pentru durerile de cap, cele cauzate de artrită sau de sindromul premenstrual.

7.    Ejacularea frecventă scade riscul de cancer prostatic

Ejaculările dese, în special în cazul bărbaţilor de 20-30 de ani, poate scădea riscul de apariţie a cancerului de prostată mai târziu în viaţă, conform unei cercetări recente. Rezultatele studiului, publicat în Jurnalul American al Asociaţiilor Medicale, au arătat că bărbaţii care ejaculează în medie de 21 de ori pe lună sunt mai puţini predispuşi cancerului prostatic.
 
8.    Antrenamente pentru muşchii pelvieni

Pentru femei, exerciţiile pelviene, cunoscute şi sub denumirea de Kegel, pot aduce mai multe beneficii: duc mai uşor la apariţia plăcerii, dar scad şi riscul de apariţie a incontinenţei urinare.

9.    Un somn mai bun

Hormonul oxitocină, eliberat în timpul orgasmului, este cel ,,vinovat” de starea de relaxare, dar şi de somnolenţă ce poate apărea după actul sexual. Astfel, un somn bun este asociat cu o serie de beneficii privind sănătatea: o tensiune arterială mai bună, o greutate în limitele normale.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Beatrice Cane | 31 May 2013, 15:17
sexul si placerea doua elemente esentiale femeii si barbatului.
2 Postat de: Vlad | 18 October 2014, 02:09
crezi ca marimea penisului conteaza? barbatii sustin una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza!pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat exercitiile de pe site-ul www mareste-penisul.info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz/./.
3 Postat de: Vasi | 12 March 2015, 13:54
Foarte interesant articolul, mai multe beneficii gasiti aici: http://www.jurnalul24.ro/remedii-sex-beneficiile-nestiute-ale-sexului-cum-vindeca-sexul-durerile-de-cap-mahmureala-etc/
4 Postat de: Franci | 12 March 2015, 23:12
castiga 300$ de acasa ca operator online cu contract legal
lucreaza la domiciliu ca operator pc cu contract legal
NU este necesara niciun fel de experienta!Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.de ce sa nu muncesti la tine in tara?comod de acasa la calculator?Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Maria | 13 March 2015, 15:50
Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »