Remedii naturiste / Puterea plantelor »

VIDEO: Bea ceai verde pentru o inimă sănătoasă

11 July, 14:30 | 2 comentarii

O ceaşcă de ceai verde reprezintă nu doar modul ideal de a-ţi începe dimineaţa, ci şi un aliat de nădejde împotriva bolilor de inimă, a diabetului şi a îmbătrânirii premature.


Specialiştii ne recomandă să înlocuim cafeaua de dimineaţă cu ceaiul verde. Efectul de revigorare este acelaşi asupra organismului?

Şi cafeaua, şi ceaiul conţin cofeină. Diferenţa constă în rapiditatea cu care aceasta acţionează asupra organismului.

Cafeaua are un efect imediat, care nu durează însă mai mult de două-trei ore. Efectele ceaiului se simt după o jumătate de oră sau chiar o oră după ce am băut o ceaşcă, dar se menţin chiar şi 7-8 ore.

Ceaiul îndulcit este la fel de eficient?

Da. Puteţi îndulci ceaiul cu zahăr sau cu miere. Atenţie! Dacă folosiţi miere, trebuie să ştiţi că, la temperaturi înalte, aceasta se degradează şi devine toxică.

Aşteptaţi ca ceaiul să se răcească până în jurul temperaturii de 40 de grade Celsius, apoi adăugaţi mierea. Laptele, în schimb, diminuează efectul cofeinei.

Ceaiul verde e mai sănătos decât ceaiul negru?

Şi ceaiul negru, şi ceaiul verde sunt obţinute din frunzele aceleiaşi plante, camellia sinensis. Diferă modul de prelucrare.

Astfel, ceaiul verde păstrează mai mulţi flavonoizi, nişte antioxidanţi puternici care acţionează direct asupra sistemului cardiovascular, protejându-l.

Cum ne protejează sănătatea consumul de ceai verde?

Flavonoizii reprezintă o categorie de fitonutrienţi care trebuie să facă parte din alimentaţia noastră zilnică.

Aceştia se găsesc în mod natural în afine, ceapa roşie, mere sau ciocolata neagră. Cea mai mare cantitate de flavonoizi se găseşte însă în ceaiul verde şi ceaiul alb.

Specialiştii au demonstrat efectul lor protector în primul rând asupra inimii şi a vaselor de sânge. Consumul a trei ceşti de ceai pe zi reduce cu 11 % riscul unui infarct.

Ceaiul verde este eficient în curele de slăbire?

Este adevărat că ceaiul verde creşte rata metabolismului bazal, accelerând arderea grăsimilor. De asemenea, este uşor diuretic şi remineralizant. Acestea sunt motivele pentru care este recomandat în curele de slăbire.

Ceaiul este considerat unul dintre cei mai mari inamici ai îmbătrânii premature. De ce?

Flavonoizii din ceai anihilează acţiunea radicalilor liberi, prevenind astfel nu doar îmbătrânirea tenului, dar şi cancerul de piele.

Ce facem dacă nu ne place gustul amărui al ceaiului?

Ceaiul, negru sau verde, devine prea amar dacă este lăsat prea mult la infuzat. Ceaiul verde se infuzează timp de trei minute în apă la temperatura de cel mult 90 de grade Celsius.

Ceaiul negru se lasă la infuzat 5 minute în apă clocotită. Dacă vă deranjează tenta amăruie a ceaiului, alegeţi amestecurile din ceai verde sau alb cu diferite fructe.

În magazine puteţi găsi atât ceai verde, negru sau alb vărsat, cât şi la pliculeţe. Pentru a păstra intacte aroma şi calităţile ceaiului, este important să-l păstraţi în ambalajul original, departe de alte alimente aromate.

Click! spune

Ceaiul negru e obţinut prin oxidarea completă a frunzelor înainte de uscare. De aici şi culoarea închisă a frunzelor.

Ceaiul verde e obţinut prin expunerea la aburi a frunzelor (metoda japoneză) sau prin uscarea acestora în tigaie (metoda chinezească). Pentru a împiedica procesul de oxidare, frunzele sunt prelucrate în maximum două zile de la recoltare.

Ceaiul alb este obţinut din mugurii şi mlădiţele plantei camellia sinensis.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Amalia | 03 August 2012, 20:04
si puteti adauga cu succes pe aceasta lista cu ceaiuri si paducelul. foarte bun in tratarea afectiunilor inimii eu am de mult timp probleme cu cu inima.anul trecut am ajuns la urgente la clinicco din brasov. bun spitalul, si doctorii nu am ce sa zic.
2 Postat de: Oliver | 06 February 2014, 10:59
Corect. Ceaiul negru si cel verde, dar in special cel negru se infuzeaza sub 90 C (putin sub 1 minut) insa ATENTIE, prima apa se ARUNCA! Si se pune alta apoi la aceeasi temperatura se de acum se poate bea.
Va spun asta pentru ca stiu de la sursa..de la maestri. Am calatorit mult cu serviciul si ( placandu-mi ) am luat parte la multe ceremonii ale ceaiului. (Natura meseriei, lucrand in sisteme de irigatie, inclusiv pe o platantie de ceai, 1 an)
Toate bune si frumoase insa in Romania greu am gasit calitatea gasita ..dincolo. Ce va de incredere, la care m-am oprit http://www.orientalmed.ro/ceaiuri/ Si sa nu fiu acuzat de publicitate, ca nu este. Ba chiar as dori sa imi mai impartaseasca si altii cateva surse bune de ceai in Romania. In final toti muncim pe aceeasi ...plantatie.
Adauga un comentariu »