Sanatatea ta / Ce te doare »

VIDEO: Aşa îţi îngrijeşti corect ochii!

Autor: D.C. | 08 December, 13:35 | 4 comentarii

Ochii trebuie să facă faţă vântului, cosmeticelor, radiaţiilor UV şi ecranului calculatorului. De aceea, de multe ori ochii par obosiţi şi înroşiţi. Dacă iei câteva măsuri simple, îi poţi preveni de apariţia unor boli grave.


Ochiul are un mecanism propriu de apărare datorită unei bariere create de pleoape, gene şi glande sebacee. Când clipim, lacrimile menţin corneea umedă şi orice corp străin pătruns în ochi este eliminat uşor. Din păcate, clipim mult prea rar de-a lungul zilei, iar ochii sunt mai predispuşi îmbolnăvirii.

Exerciţii uşoare pentru ochi

Senzaţia de nisip în ochi, usturime sau uscăciune sunt primele semne că trebuie să te opreşti din ceea ce faci (citit, lucru la calculator, privit la televizor) şi să acorzi cinci minute de odihnă ochilor.

- Nu-ţi freca ochii! Este un obicei nesănătos care poate îmbolnăvi ochii din cauza traumatizării la care sunt supuşi.

- Un prim exerciţiu presupune închiderea pleoapele. Dacă ai posibilitatea, întinde-te pe pat, şi acoperă-ţi ochii cu palmele întinse. Căldura şi energia degajată de ele fac să dispară senzaţiile neplăcute.

- Un alt procedeu simplu de făcut acasă sau la serviciu este masarea frunţii chiar pe conturul sprâncenelor, ţinând pleoapele uşor închise. Mişti degetele lent şi apăsat dinspre rădăcina nasului către tâmple. După cinci mişcări de masaj pe porţiunea superioară a orbitei, masezi la fel de lent partea inferioară a acesteia, pe marginea osoasă.

Remedii clasice

În farmacie găseşti soluţii eficiente pentru a scăpa de ochii obosiţi.

- Un lavaj ocular zilnic te va ajuta să îndepărtezi impurităţile şi să-ţi calmezi ochii iritaţi. Pentru aceasta ai la îndemână lacrimile artificiale, detergenţii speciali pentru zona oculară, care se îndepărtează cu apă (Blefaroshampoo) sau soluţia de lavaj ocular (Optiserum).

- O acţiune decongestivă au şi picăturile pentru ochi (Visine, Optrex). „Nu le recomand niciodată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială sau intraoculară. În schimb, dacă pot fi administrate, sunt de ajuns câte trei-patru picături pe zi, timp de cinci zile.

Dacă simptomele nu au dispărut în acest interval, sfatul meu este să meargă la medicul oftalmolog, pentru că poate fi vorba de o conjunctivită sau altă boală gravă.”, explică farmacistul Mihaela Nistoreanu. Picăturile nu creează dependenţă, însă folosite un timp îndelungat, pot produce o uscăciune a ochilor, din cauza efectului vasoconstrictor, de reducere a afluxului de sânge din zona oculară. De aici nevoia de a recurge la un număr mai mare de picături.

Pentru vedere bună

- Priveşte la televizor cu lumina aprinsă

- Ia pauză de cinci minute după fiecare 30 de minute de lucru la calculator

- Fă-ţi un control oftalmologic o dată la doi ani

- Protejează-ţi ochii de razele UV cu ochelari adecvaţi

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sebi | 19 September 2014, 00:36
Deveniti proprietar in cel mai mare site de socializare(in devenire).Pe langa alte avantaje(care le gasiti in pagina personala dupa inregistrare),primesti gratuit actiuni prin inregistrare si simpla vizualizare a site-lui Actiunile se pot vinde sau iti asigura un venit lunar pe viata .Inregistrare gratuita aici :
https://www.globallshare.com/ro/2834451.html
2 Postat de: Rosu Ramona | 19 September 2014, 15:08
Dumneavoastră aţi dorit să cunoaşteţi mai multe detalii despre această ofertă şi vă felicit! Aţi luat o decizie excelentă, din următoarele motive:

- Oferta este extrem de serioasă.

- Aveţi posibilitatea să încheiaţi imediat un contract legal care să vă aducă siguranţa dorită.

- Aveţi posibilitatea să câştigaţi bani în mod legal, simplu, sigur şi comod, dar NU din MLM şi NU din jocuri piramidale!

- Aveţi şansa de a începe ceva nou, ceva ce sigur NU veţi mai întâlni în altă parte.

- Pentru un plus de siguranţă pentru dumneavoastră, vă voi pune la dispoziţie şi o copie scanată a unui extras de cont bancar cu plata câştigului, adică o dovadă foarte clară a seriozităţii absolute a acestei oferte.

Pentru început, deschideţi documentul din ataşament şi citiţi informaţiile.

Cu deosebită stimă,
RAMONA
0762703166
3 Postat de: Afacere | 08 December 2014, 22:31
Te voi indruma catre o afacere usoara,legala,din care poti obtine un castig financiar in cel mai scurt timp.Iti ofer sprijin,pregatire si munca in echipa. Castigul va creste semnificativ ,daca respecti conditiile afacerii !Munca se desfasoara la domiciliul fiecaruia, iar cu un efort minim, vei obtine un venit suplimentar la inceput ,iar apoi un venit stabil. Alte detalii iti ofer daca trimiti textul "INTERESAT" la adresa de email : [email protected]
4 Postat de: Elena | 09 December 2014, 11:19

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Adauga un comentariu »