Familia ta / Varsta a treia »

VIDEO: 9 semne care anunță boala Alzheimer

Autor: G.R. | 19 August, 14:05 | 4 comentarii

Peste 43 de milioane de oameni suferă de Alzheimer, la nivel mondial. Pentru ca maladia să fie ținută cât mai mult în frâu, este esențial ca persoanele suspecte să meargă la medic, de la apariția primelor simptome.


      1.    Pierderile de memorie

Când o persoană are episoade când uită tot ceea ce a discutat cu altcineva sau, mai grav, nu-și mai amintește că în urmă cu o oră sau cu o jumătate de oră a purtat o conversație poate fi un semn al afecțiunii. Un semnal de alarmă poate fi, de exemplu, și când uită numele câinelui sau al pisicii, iar peste câteva ore sau peste o zi și-l amintește.

2.    Agitația

De exemplu, faptul că o persoană care era plină de viață, optimist, a devenit dintr-o dată închisă în ea, tristă și lipsită de încredere poate fi un simptom timpuriu al bolii. De asemenea, cei afectați pot deveni agitați și nervoși, în locuri în care înainte se simțeau ca acasă.

3.    Dezorientarea în spațiu și timp

Cei afectați de Alzheimer se pot rătăci în locuri pe care le cunosc foarte bine, cum ar fi cartierul în care locuiesc. Este un simptom întâlnit la peste 60% dintre cei bolnavi.

De asemenea, 5 minute în care partenerul lipsește de lângă o persoană bolnavă pot fi percepute ca ore sau ani de absență. De exemplu, un bunic bolnav îi poate spune cu seninătate nepotului căruia îi citise o poveste acum jumătate de oră că nu l-a mai văzut de un an.

4.    Decizii ciudate

Când un apropiat începe să ia decizii bizare, care par iresponsabile și fără sens este timpul să-ți pui un semn de întrebare. De exemplu, dacă-și pune pelerină, deși afară este soare sau dacă un bunic care era foarte strâns la pungă începe să cheltuie bani pe obiecte care nu-i sunt de niciun folos. Totodată, semn timpuriu de Alzheimer poate fi și faptul că o persoană nu mai recunoaște bancnotele și nu mai știe valoarea banilor.

      5.    Dificutățile de comunicare

Scăderea abilităților de comunicare poate fi semn timpuriu al acestei maladii. Adică greșește numele celor dragi, inventează cuvinte sau atribuie denumiri greșite unor obiecte. Sau se poate opri în mijlocul unei conversații și nu mai știe să o continue.

6.    Lipsa de entuziasm

Boala Alzheimer își poate arăta primele semne și prin lipsa de entuziasm. Astfel, cel afectat își pierde interesul față de lucrurile care îi plăceau, cum ar fi cititul unei cărți, o excursie sau pălăvrăgeala cu prietenii.

7.    Confuzia culorilor

O altă problemă specifică persoanelor aflate în faze incipiente ale maladiei este faptul că nu mai percep bine culorile și nici distanțele, mai ales în contextul în care nu suferă de vreo afecțiune oftalmologică. Totodată, un alt semn al bolii este faptul că au momente când nu-și mai recunosc propria persoană în oglindă.

8.    Nu mai pun lucrurile la locul lor

Ni se întâmplă tuturor să mai lăsăm un obiect în altă parte decât unde îi este locul, dar când o persoană are impresia că nu a făcut nimic greșit când a pus cheile în frigider în loc să le pună în dulăpiorul de pe hol, atunci este cu siguranță o problemă.

9.    Nu mai au capacitatea de a reconstitui

Cei aflați în faza incipentă a bolii nu mai au, de multe ori, capacitatea de a reconstitui un moment. Poate fi vorba de câteva clipe memorabile de la o petrecere sau de o încercare de a regăsi un obiect pierdut.

BULINA: Cele mai multe persoane sunt diagnosticate cu boala Alzheimer în jurul vârstei de 65 de ani.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Moldovan Daniela | 12 November 2014, 06:36
Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Georgi | 12 November 2014, 22:30
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Doina | 19 August 2015, 19:09
Cum sa faci bani online! Colaboreaza si tu acum cu o echipa de incredere si castiga bani! Iti oferim un ghid pas cu pas cu care sa inveti tot ceea ce trebuie sa faci. Aici seriozitatea este la ea acasa! Dupa cum vei vedea, alti oameni au primit deja bani, asa ca totul e sigur si de maxima incredere! Cere urgent detalii la adresa de email: [email protected]
“Începând de astăzi, nu te mai gândi la altceva decât la realizările pe care le vei obţine în viitor şi care vor fi infinit mai mari decât tot ce ai realizat vreodată până în present”. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”.
Solicita acum detalii, cu mesajul “INFO” la adresa de email:
[email protected]
4 Postat de: Florica | 20 August 2015, 14:23
Daca iti doresti sincer sa castigi bani mai multi decat la ora actuala, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa inveti sa acorzi mult mai putina atentie lucrurilor pe care le spun sau le fac cei din jurul tau si mult mai multa atentie "micutei voci" care iti vorbeste in sinea ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor in cartea ”Te-ai nascut bogat”. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »