Remedii naturiste / Problemele tale »

Verdețurile de primăvară mențin sănătatea ficatului

Autor: Daniela Purcaru | 29 March, 12:15 | 0 comentarii

Activitatea ficatului este afectată de numeroși factori, ca stresul, poluarea, nu doar de dietă. O cură cu ceaiuri, plante și semințe hepatoprotectoare îți e de ajutor dacă știi că ai probleme cu ficatul.


Urzicile, de ajutor în eliminarea toxinelor

Verdețurile și legumele verzi, ca urzicile, spanacul, ștevia, ceapa și usturoiul verde, untișorul, influențează pozitiv funcționarea ficatului. Clorofila, substanța care le dă culoarea verde, are rolul de a curăța ficatul de toxinele pe care nu reușește să le elimine.

Detoxificare cu usturoi

În lipsa sulfului, ficatul va face față mai greu toxinelor pe care trebuie să elimine din organism. Mulțumită conținutului ridicat de sulf, ceapa și usturoiul verde cresc activitatea enzimatică, prin urmare curăță și ficatul.

Știai că…
…se găsește sulf și în pește, ouă, fasole uscată, varză?

Inul îl stimulează

Pentru a stimula ficatul să funcționeze mai bine, ai nevoie de 1-2 lingurițe de semințe de in măcinate sau înmuiate în apă pentru câteva ore. Ia-le în fiecare zi mai ales și-ți vor fi de ajutor, mai ales în ceea ce privește funcțiile de inactivare și de eliminare a excesului de hormoni ca estrogenul și testosteronul. Un nivel crescut al acestor hormoni poate duce la apariția sindromului premenstrual, fibromului uterin, chisturilor ovariene, cancerului mamar.

Citește și: Remedii naturiste pentru ficat


Cura de regenerare hepatică

Armurariul, verbina, rădăcina de păpădie, pelinul, anghinarea, rostopasca, rozmarinul sunt plante care susțin activitatea ficatului. Rozmarinul stimulează secreția de bilă, armurariul detoxifică și regenerează celulele hepatice, iar păpădia previne formarea pietrelor la bilă. Cu oricare dintre acestea poți să ții o cură de 2-3 luni, timp în care bei 2-3 ceaiuri pe zi, numai între mese.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »