Remedii naturiste / Problemele tale »

Veninul de albine, un antiinflamator natural

Autor: Daniela Purcaru | 04 August, 09:35 | 0 comentarii

În aparenţă, veninul de albine este un lichid clar şi apos, dar pe lângă apă (88%) conţine glucoză, fructoză, proteine, lipide, săruri minerale şi acizi organici. Se folosește sub diverse forme, de la injectarea lui, după ce a fost purificat, până la aplicarea sub formă de unguente. Iată şi câteva dintre afecţiunile pe care le tratează!


Combate afecțiunile reumatismale

Cu ajutorul veninului sunt stopate multe din neplăcerile cauzate de artrită, sciatică, spondiloză. Administrarea se face strict sub control medical prin injecţii sau prin unguente. Odată cu veninul sunt eliberate în organism aproape 18 substanţe active printre care se numără şi melitina, un antiinflamator de 100 de ori mai puternic decât hidrocortizonul. Faţă de alte medicamente de sinteză, stimulează organismul să producă singur cortizonul, un hormon cu efect antireumatic.

Alungă durerile de cap

Afecţiunile neurologice precum nevralgiile şi nevritele pot fi tratate cu ajutorul veninului de albine. Durerile trec ca prin minune în urma unui tratament pe baza acestui medicament natural, iar explicaţia constă tot în efectul lui antiinflamator. La baza acţiunii sale stă adolapinul, care se comportă ca un analgezic.

Citește și: Veninul de albine întinerește pielea

Alină pielea afectată psoriazisul și rănile

Rănile care se vindecă mai greu, eczemele, micozele, negii, dermatita seboreică, psoriazisul, toate sunt boli pentru care veninul de albine face minuni. În ceea ce priveşte rănile, veninul le închide rapid şi fără să lase urme. De altfel, leacul albinelor are şi efect de întinerire a pielii pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui de la nivelul dermului.

Te-ar mai putea interesa: Ceara de albine face minuni pentru piele

Normalizează tensiunea arterială

Două dintre bolile cardiovasculare pe care le poate ţine sub control veninul de albine sunt hipertensiunea și artrita. Pentru că are efect anticoagulant, hipotensiv şi dilatator al vaselor de sânge, poate trata varicele şi tromboza, ameliorând circulaţia periferică. În plus, veninul de albine este şi un bun stimulator cardiac şi apără inima împotriva aritmiilor.

Atenţie!

Este contraindicat veniul de albine celor care suferă de diabet, hipersensibilitate alergică, nefrită, tuberculoză, hepatită.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »