Familia ta / Varsta a treia »

Vara asta, ne tratăm la băi!

Autor: Redactia | 10 August, 10:25 | 1 comentariu

Dacă vrei să petreci un sejur relaxant, dar și să tratezi unele probleme de sănătate, optează pentru una din multele staţiuni balneoclimaterice din țară.


Băile Herculane – pentru boli ale aparatului locomotor

E cea mai veche staţiune din România şi una din cele mai vechi din lume. Clima are influenţe mediteraneene, iar aerul e ionizat negativ. Apele termale minerale sunt clorurosodice, bicarbonatate, iodurate, uşor sulfuroase sau calcice, cu temperaturi care variază între 38,5 şi 62 grade Celsius.

Aici îţi poţi trata boli ale aparatului locomotor (spondiloză, artroză), boli neurologice periferice (nevralgii, pareze), ale aparatului respirator (astm, BPOC), diabet zaharat incipient, afecțiuni dermatologice (acnee, eczeme), boli digestive (gastrite constipație). Cura internă cu ape minerale este recomandată persoanelor cu afecțiuni renale.

Știai că...

...prima menţiune a stațiunii Băile Herculane datează din anul 153 d.Hr.? Au beneficiat de virtuţile apelor termo-minerale de aici împăratul roman Marcus Aurelius şi mama lui, Iulia, împăratul Franz Josef al Austriei (care considera locul de tratament ca fiind ce mai frumos din Europa) şi împărăteasa Elisabeta (Sissi).

Stațiunea Băile Felix, indicată reumaticilor

Persoanele cu afecţiuni reumatismale pot beneficia în această stațiune de tratament complet pentru boli inflamatoare, degenerative, post-traumatice și neurologice.

Poţi face aici cure cu aer și soare (aerohelioterapie) în bazine deschise cu ape termale, băi calde cu ape minerale în căzi şi bazine, electroterapie, hidroterapie, dar şi tratamente cosmetice. În staţiune există hoteluri dotate cu bază de tratament, dar și centre de wellness, cu saună, hidromasaj și băi cu plante.

Apele minerale din stațiune au temperaturi cuprinse între 40˚și 49˚ C și sunt benefice pentru aparatul locomotor. Tratamentul balnear la Băile Felix este contraindicat celor care au stări febrile sau suferă de boli infecţioase, dermatologice, insuficienţă cardiacă, hipertensiune, insuficienţă renală şi hepatică. Nu e recomandat nici femeilor gravide și nici copiilor mici.

Bolile ginecologice se pot trata la Sovata

Staţiune care se ridică pe un munte de sare, Sovata se laudă cu cel mai mare lac heliotermal din ţară, Ursu. Este recomandată pentru tratarea unor probleme ginecologice precum sterilitatea, anexitele, chisturile ovariene, inflamațiile vaginale, precum și unele afecțiuni degenerative și reumatismale.

Sovata are dotări atât pentru băi calde, în cadă sau bazin, cu apă minerală sărată, cât și pentru împachetări cu nămol. Oferă bazine pentru kinetoterapie, instalaţii pentru electoterapie şi hidroterapie, saune, săli de gimnastică medicală.

Cum poți beneficia de tratament gratuit

Cei care vin la tratament în stațiunile balneoclimaterice pot beneficia de proceduri gratuite dacă se prezintă la medicul de la baza de tratament cu adeverință de la locul de muncă (sau cupon de pensie) și cu bilet de trimitere. Persoanele neasigurate pot achita diferența valorii serviciilor medicale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Doina | 13 August 2015, 22:42
O sansa unica de care si Dvs. puteti beneficia ! Cautam colaboratori care sa ni se alature in acest proiect cu adevarat revolutionar in Romania ! Oferim oportunitatea reala si serioasa de a CASTIGA BANI imediat, inca din prima luna (100 euro lunar(printr-o munca part-time) sau 285 euro lunar(printr-o munca full-time) lucrand comod de acasa, fara stress, cateva ore pe zi, functie de dorinta si abilitatea fiecaruia! Pentru mai multe detalii, va stau la dispozitie, ma puteti contacta la adresa de e-mail: [email protected] , cu textul “INFO” ; Rog seriozitate maxima. Multumesc anticipat.
Adauga un comentariu »