Actualitate »

Vaccinul antigripal, disponibil din 15 septembrie

Autor: Cristina Mitrea | 30 August, 12:40 | 0 comentarii

1 milion de doze de vaccin antigripal vor fi utilizate pentru imunizarea populației la risc în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală demarată de Ministerul Sănătății.


Această campanie se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis: personalul medical, persoanele cu vârsta peste 65 de ani (una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii), cei cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii, bătrânii instituționalizați și gravidele.

 “Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziția se realizează în baza unui Acord - Cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani și astfel reușim să asigurăm aprovizionarea la timp și să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenție”, a declarat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Livrarea vaccinului către direcțiile de sănătate publică se va face începând cu 15 septembrie. Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor. Cu cât se vaccinează mai multe persoane, cu atât sunt mai mici șansele ca gripa să se răspândească în comunitate.

În plus, e bine ca vaccinul să fie administrat înainte de a începe sezonul gripelor, pentru a avea timp să-și facă efectul - el începe să ofere protecție la aproximativ două săptămâni de la administrare.

Odată cu venirea toamnei, specialiștii recomandă în primul rând respectarea cu strictețe a regulior de igienă pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii. Cele mai importante sunt spălarea mâinilor cu apă şi săpun și folosirea șervețelelor pentru acoperirea nasului și a gurii în caz de strănut sau tuse.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »