Actualitate »

Un test de sânge ar putea detecta riscul de Alzheimer

Autor: Raluca Cocriş | 17 January, 10:45 | 3 comentarii

Bolile mintale vor putea fi detectate cu mult timp înainte de a se instala în organism, susţin oamenii de ştiinţă americani. Experţii au descoperit un test care poate prezice cu acurateţe de până la 90% predispoziţia pentru afecţiuni psihice, cum este Alzheimer.


Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Georgetown, SUA, au făcut o descoperire revoluţionară în ceea ce priveşte degradarea cerebrală şi apariţia afecţiunilor mintale, de tipul Azheimer.

Este vorba despre un test de sânge care poate prezice dacă o persoană sănătoasă este predispusă să dezvolte Alzheimer. Rezultatul este garantat în proporţie de 90%.

„Testul conceput de noi oferă un potenţial mare în ceea ce priveşte identificarea riscului de declin cognitiv progresiv.

În plus, testul poate schimba tipul de tratament recomandat pacienţilor şi modul cum reacţionează familiile pacienţilor la instrucţiunile medicale aferente tulburărilor mintale“, a declarat doctorul Howard Federoff, coordonatorul studiului şi vicepreşedintele executiv de la Centrul Medical al Universităţii din Georgetown.


Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Aşa comunici cu un bolnav de Alzheimer

Cum te protejezi de Alzheimer

Persoanele de 60 de ani, mai vulnerabile în faţa bolii Alzheimer


Acest test identifică schimbările care au loc la nivelul membranelor celulare neuronale şi arată date despre 10 tipuri de lipide care oferă informaţii în acest sens.

2 din cele 10 tipuri de lipide prezintă legături puternice cu riscul de a suferi de Alzheimer.

„Credem că decoperirea noastră reprezintă un pas important pentru lansarea unui test sanguin care să detecteze riscul de dezvoltare a bolilor mintale la persoanele cu risc“, a mai adăugat Federoff. Pe baza testului, intenţionăm să lucrăm la un tratament care să întârzie sau să împiedice apariţia bolii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Daniel | 18 January 2015, 11:38
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Rodica | 18 January 2015, 17:50
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Miha | 18 January 2015, 22:43
Afacerile sunt viitorul, iar internetul in ziua de azi este folosit in mai toate domeniile. Cred ca a venit momentul sa faci o schimbare in viata ta. Este necesar sa ai -peste 18 ani, - calculator si internet - sa fi serios -sa ai vointa -si multa rabdare. Programul este part-time, 2-3 ore pe zi. Se lucreaza de acasa, nu este necesar experienta. Si vei avea suportul meu permanent., Investeste putin din timpul tau, sa iti asiguri viitorul. Pentru mai multe detalii , trimite-ti mesaj cu textul “info” la email: [email protected]
Adauga un comentariu »