Actualitate »

Un nas curățat zilnic ne ajută să respirăm corect

Autor: Cristina Mitrea | 14 March, 13:41 | 0 comentarii

Ne curățăm corpul zilnic, însă uneori poate că scăpăm din vedere că și nasul are nevoie de curățare pe interior, pentru ca respirația să se producă normal. O respirație corectă ne ajută din multe puncte de vedere, inclusiv pentru a avea o dantură mai sănătoasă și pentru a nu dezvolta vegetații.


Noul spray nazal Xlear Sinus Rescue, având în compoziție xylitol, sare de mare și uleiuri esențiale de oregano, eucalipt, arbore de ceai și pătrunjel, ajută la curățarea eficientă a foselor nazale, oferind rapid o respirație mai ușoară. „Xlear Rescue se alătură spray-urilor nazale pe bază de xylitol și sare de mare, picăturilor nazale pentru bebeluși și copii, picăturilor nazale pentru adulți și dispozitivelor de lavaj nazal care nu sunt indicate doar după intervențiile chirurgicale, ci și în igiena de zi cu zi. Spray-ul este indicat și în afecțiunile ORL, atunci când avem căile nazale obturate, asigurând o respirație mai bună și spălarea mucoasei nazale de factorii poluanți, de bacterii și de viruși”, a explicat în cadrul evenimentului de lansare Marius Gheorghițoi, din partea distribuitorilor.

Respirația înseamnă viață, dar, neexecutată cum trebuie,  afectează calitatea vieții. De exemplu, principala cauză a dinților strâmbi (malocluzie) nu este factorul genetic, așa cum se presupune greșit de multe ori, ci respirația incorectă, a precizat dr. Marinela Bănică, medic ortodont la Ortho Institute. O respirație 100% corectă se realizează doar pe nas, inclusiv atunci când alergăm sau practicăm alte sporturi.

Copiii trebuie învățați de mici să respire pe nas, pentru că foarte mulți au tendința de a respira pe gură, ceea ce poate conduce la slăbirea musculaturii faciale, căderea maxilarului inferior și alungirea nefirească a feței. „Alergiile, sinuzitele, rinitele alergice determină persoana afectată să respire pe gură. Vegetațiile sunt create și întreținute de respirația pe gură. Nu scăpăm de polipi, de exemplu, dacă nu corectăm respirația. Ca unui copil să îi crească structura maxilară corectă, trebuie să aibă gura închisă, buzele lipite, dinții în ușor contact, iar limba trebuie să stea în contact cu bolta palatină, deci cu cerul gurii, minimum 6-8 ore pe zi. Dacă copilul are rinită sau un tonus muscular foarte slab, gura stă deschisă, respirația se face pe gură. Limba stă jos, asupra oaselor acționează doar mușchii externi și atunci rezultă niște maxilare înguste, în „V”, iar fața se schimbă radical. Este foarte important ca respirația să fie corectată imediat după naștere. Pediatrii și oreliștii ar trebui să le spună părinților să facă ceva pentru a corecta respirația copiilor inclusiv după scoaterea polipilor, care, de multe ori, se refac. Problemele de respirație duc uneori și la ADHD și, în timp, la apnee de somn, care împiedică oxigenarea corectă a organismului, iar performanțele intelectuale și performanțele sportive scad foarte mult”, a mai spus dr. Bănică.

Nasul purifică aerul și îl încălzește, iar dacă respirăm pe gură, aerul rece, uscat și plin de praf ne irită gâtul, care se inflamează. Nasul se inflamează și se înfundă din cauza prafului care intră în el. Pelicula groasă de praf care se depune pe mobilă sau afară, pe mașină, ajunge și în nasul nostru, care adună astfel bacterii, viruși și alergeni. Aceștia ne creează zilnic senzația de nas uscat sau înfundat. „Ca să ne desfundăm nasul, nu avem nevoie de atâtea decongestionante, ci avem nevoie de a ne spăla nasul și de a elimina toate impuritățile. Xlear a pus în aceste spray-uri, pe lângă apa de mare, și xylitol, un îndulcitor care se depune pe mucoasa nazală și are un efect antibacterian. La suprafața mucoasei se formează o barieră unde staționează bacteriile. Noi supraviețuim cu ele, dar, când ne scade imunitatea, ele se multiplică și formează secreții în plus care ne înfundă nasul. Dacă avem grijă să eliminăm constant această peliculă care se formează acolo zilnic, bacteriile se vor împuțina și le vom ține sub control. Xylitolul „păcălește” bacteriile. Ele au nevoie de zahăr, de energie, ca să supraviețuiască. Xylitolul e asemănător cu zahărul, dar nu le face bine bacteriilor, și deci, după ce se hrănesc cu el, mor”, a declarat dr. Ana Maria Apostol, medic ORL și ORL pediatrie.

O serie de studii au arătat că atunci când anumite bacterii intră în contact cu xylitolul, ele își pierd puterea de a se atașa de țesuturile cavității bucale, ale nasului și ale sistemului respirator superior. În plus, are un efect răcoritor și calmant.

Folosirea sprayului nazal vine, deci, în sprijinul unei respirații fără bariere. E indicat să fie folosit cel puțin dimineața și seara, este natural, nu dă dependență, nu dezechilibrează mucoasa, hidratează și spală alergenii. În timpul folosirii, capul nu trebuie dat pe spate, ci aplecat ușor în față, deasupra chiuvetei, pentru ca secrețiile fluidificate de spray să nu se ducă pe gât sau spre urechi, ci să iasă imediat, după care nasul trebuie suflat. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »