Actualitate »

Un compus din avocado ar putea învinge leucemia

Autor: Cristina Popescu | 16 June, 17:25 | 1 comentariu

Cercetătorii de la Universitatea Waterloo susțin că fructul hrănitor de avocado ar putea fi inamicul leucemiei, o boală incurabilă.


Mai exact, avocado conține o moleculă numită avocatin B, care ar putea combate leucemia mieloidă acută, adică celulele stem ale bolii. Descoperirea cercetătorilor are loc în condițiile în care, la nivel mondial, există foarte puține tratamente care să funcționeze astfel.

Profesorul Paul Spagnuolo și autorul studiului susține că celulele stem sunt principalele responsabile pentru dezvoltarea bolii și motivul pentru care boala recidivează.

După ce au realizat mai multe teste pentru a determina modul în care molecula acționează la nivel celular, oamenii de știință au confirmat că aceasta ,,atacă'' selectiv fiecare celulă în parte, însă fără să dăuneze celulelor sănătoase.

Deși vor trece ani până când medicamentul va fi aprobat de clinicile de oncologie, Paul Spagnuolo spune că deja se efectuează teste pentru a introduce tratamentul în prima fază de studiu clinic.

Leucemia mieloidă acută o boala fatală în termen de cinci ani pentru 90% dintre persoanele diagnosticate la peste 65 de ani.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 17 June 2015, 07:22
Castiguri sigure, cu cel mai puternic sistem! Va prezentam in premiera absoluta un sistem profitabil pentru toti cei care vor sa castige sigur mai multi bani, in timpul liber, fără obligatii, cu incepere imediata. Lucrati confortabil, acasa. Timpul de lucru este la alegere. Cereti urgent detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »