Actualitate »

Uleiul de usturoi protejează ţesutul inimii

Autor: Claudia Georgevici | 17 November, 09:30 | 0 comentarii

O substanţă conţinută de uleiul de usturoi ar putea preveni distrugerea ţesutului inimii, au descoperit cercetătorii de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii Emory, SUA.


Efectul protector este dat de o substanţă conţinută de bulbul de usturoi, dialil trisulfid. Aceasta eliberează în organism higrogen sulfurat, element care, potrivit unor studii recente, protejează ţesutul cardiac dacă este administrat în doze mici.

În cadrul experimentului realizat pe cobai, oamenii de ştiinţă au simulat un infarct, blocând arterele coronare ale subiecţilor timp de 45 de minute. Cu puţin timp înainte de a fi restabilită circulaţia sangvină, cobailor li s-a administrat dialil trisulfid. S-a observat că această substanţă a a redus cu peste 60% gradul de lezare a ţesutului cardiac.

Este posibil ca dialilul trisulfid să fie folosit de acum înainte în situaţiile în care cercetările au arătat că higrogenul sulfurat este benefic, însă doar în concentraţii reduse. Administrat în doze mari, higrogenul sulfurat poate fi fatal.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »