Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Uleiul de mărar previne infecțiile și constipația

Autor: Cristina Mitrea | 08 February, 10:31 | 0 comentarii

Uleiul de mărar are proprietăți antispasmodice, dezinfectante și galactagoge, ceea ce îl face util în ușurarea spasmelor și facilitarea digestiei, în prevenirea infecțiilor și în stimularea lactației.


Articole similare:

Reduce spasmele

Contracțiile abdominale sunt neplăcute și pot deveni chiar dureroase. Provocate frecvent de gazele intestinale, constipație sau deshidratare, spasmele pot fi ușurate cu ajutorul uleiului de mărar. Pe lângă proprietățile carminative și antispastice, uleiul facilitează digestia și peristaltismul. De asemenea, acționează și ca antiiflamator asupra hemoroizilor. Într-o linguriță de miere se pun 2-4 picături de ulei de mărar și se iau de 2 ori pe zi.

Previne și tratează infecțiile

Adăugat la final în mâncărurile gătite, uleiul de mărar le prelungește durata, pentru că împiedică alterarea și popularea lor cu microbi. Ingerat, uleiul de mărar contribuie la eliminarea infecțiilor din colon, tractul urinar și rinichi, iar folosit extern, pe răni ușoare, protejează pielea de infecții și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Stimulează lactația

Uleiul de mărar poate fi util femeilor care alăptează, prin stimularea lactației și îmbunătățirea calității laptelui. Uleiul nu o ajută doar pe mamă, ci îi este de folos și bebelușului. Copiii alăptați suferă uneori de indigestie și flatulență, iar proprietățile carminative și digestive ale uleiul de mărar ingerat de mamă, care este absorbit în laptele matern, îi ajută și pe cei mici să nu mai aibă dureri de burtică.

Reduce anxietatea

Furia și agitația pot fi calmate cu ajutorul uleiului de mărar, care liniștește nervii și induce realxare. În cazul în care anxietatea vine și cu insomnii, uleiul de mărar luat seara contribuie și la obținerea unui somn liniștit. De asemenea, uleiul poate fi folosit ca antidepresiv în aromaterapie. Seara, înainte de culcare, se aprinde în dormitor o lampă de aromaterapie, în care se pun 3-5 picături de ulei de mărar la 50 ml apă și se lasă aproximativ 1 oră.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »