Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Uleiul de chimen negru poate preveni atacurile de astm

Autor: Cristina Mitrea | 14 March, 12:03 | 0 comentarii

Reduce inflamația, îmbunătățește sănătatea pielii și scade nivelul de zahăr din sânge: acestea sunt doar câteva dintre beneficiile uleiului de chimen negru.


Articole similare:

Uleiul de chimen negru este cunoscut pentru faptul că tratează problemele stomacului. Are proprietăți carminative, deci poți să apelezi la el ca remediu în caz de balonare, indigestie sau flatulență. De asemenea, ajută digestia și scade riscul de constipație. Se recomandă a se lua intern 1, maxim 2 lingurițe pe zi.

Reducerea inflamației din corp se poate realiza cu ajutorul uleiului de chimen negru, datorită grăsimilor mononesaturate și polinesaturate pe care le conține acesta. Folosit cu moderație, uleiul le poate fi util persoanelor suferind de artrită sau probleme respiratorii.

Un alt beneficiu al uleiului de chimen negru este scăderea numărului crizelor de astm. O serie de studii au arătat că folosit regulat, sub formă de picături nazale, uleiul a redus frecvența și intensitatea atacurior de astm pentru persoanele afectate. Tot pentru bolnavii de astm, dar și pentru alte persoane care suferă de alergii, uleiul de chimen negru mai are o utilitate: poate ajuta sistemul imunitar să răspundă mai bine atacurilor alergenilor. Astfel, sunt reduse inflamarea pielii, urticaria și alte reacții alergice.

Prin faptul că stimulează funcția pancreatică și poate regenera anumite celule, uleiul de chimen negru are rol în prevenirea diabetului; în plus, poate regla nivelul glicemiei pentru bolnavii de diabet. De asemenea, hipertensivii pot beneficia și ei de acest ulei, care contribuie la scăderea tensiunii, reducând riscul de accident vascular cerebral și infarct.

Uleiul de chimen negru este benefic și pentru pielea capului și aspectul părului. Dacă este folosit în amestec cu șamponul, uleiul stimulează creșterea părului și reduce uscăciunea. Dacă, înainte de spălare, este masat ca atare la rădăcina părului, combate mătreața, datorită proprietăților antibacteriene.

Atenție! Uleiul de chimen negru nu trebuie utilizat de femeile însărcinate, deoarece poate conduce la naștere prematură.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »