Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Trucuri pentru eliminarea pesticidelor din fructe și legume

Autor: Dorina Novac | 15 August, 14:00 | 3 comentarii

Consumul zilnic de fructe și legume proaspete este recomandat atât persoanelor sănătoase, dar mai ales, celor care suferă de diverse avitaminoze. Dar, te-ai gândit vreodată că acestea îți pot pune sănătatea în pericol? Află care dintre ele conțin un nivel ridicat de pesticide și cum să le speli corect înainte de a le mânca!


Este din ce în ce mai greu să mănânci sănătos. Deși sunt alimente benefice sănătății, fructele și legumele sunt tratate cu substanțe toxice. Te hrănești cu iluzia că mănânci sănătos, dar, de fapt, otrăvești corpul cu chimicale extrem de nocive.

Pentru a evita complicațiile și eventualele probleme de sănătate, trebuie să ții cont de câteva sfaturi practice de eliminare a pesticidelor din mâncare.

Pesticidele din fructe si legume – cum le poți elimina?

Mulți cred că, prin simpla spălare cu apă a fructelor și legumelor, pesticidele pot fi îndepărtate, dar spălarea numai cu apă nu este suficientă.

Evită fructele și legumele care arată impecabil. De asemenea, ocolește legumele și fructele a căror coajă este îndepărtată pe alocuri, deoarece coaja este singura care protejează fructul propriu-zis de contaminarea cu pesticide.

În cazul legumelor cu multe frunze, precum varza sau salata verde, se recomandă spălarea atentă a fiecărei frunze în parte şi îndepărtarea frunzelor de la suprafaţă.

Folosește apa caldă

O spălare temeinică a fructelor și legumelor în apă caldă te poate ajuta să scapi de unele substanțe toxice înainte de a le consuma. Astfel, prin spălarea cu apă rece, doar în jur de 75 până la 80% din reziduuri sunt îndepărtate.

Apa cu sare

O  bună soluție de îndepărtare a pesticidelor ar fi spălarea fructelor și legumelor cu apă sărată. Astfel pot fi îndepărtate majoritatea reziduurilor provenite din pesticide care se află în mod normal la suprafață.  Apa sărată te ajută să elimini cea mai mare parte a reziduurilor care există pe suprafața lor.

Oțet sau suc de lămâie

Un alt truc care te poate ajuta să scapi de chimicale este să speli fructele sau legumele cu oțet sau suc de lămâie. Trebuie doar să le scufunzi într-o soluție cu 10% oțet și 90% apă, pentru 15-20 de minute.

Curăță de coajă

Una dintre cele mai simple tehnici de îndepărtare a reziduurilor provenite din pesticide este curățarea fructelor și a legumelor de coajă.

Legumele cu cele mai puține pesticide

Printre legumele cu cele mai puține pesticide se numără porumbul dulce, ceapa, vinetele, conopida, cartofii dulci, dar și varza. Micile găuri din frunzele de suprafaţă  la varză sunt o dovadă clară că acestea au fost „vizitate“ de insecte, ceea ce înseamnă că nu au fost tratate cu pesticide.

Portocalele, mandarinele, clementinele, lămâile, grepfrutul sunt  fructe la care conţinutul de pesticide se poate dovedi dăunător pentru sănătate.

Fructe și legume cu nivel înalt de pesticide

Strugurii se numără printre fructele cu cel mai înalt nivel de pesticide. De asemenea, perele și merele pot fi tratate cu substanţe care le conferă un luciu sporit. Până şi căpşunile, pentru a rezista mai mult timp pe piaţă, sunt tratate cu pesticide.
Şi în cazul dovleceilor se folosesc substanţe de suprafaţă pentru a le îmbunătăţi aspectul. Roșiile, morcovii și ardeii grași pot fi tratați cu pesticide.

Află AICI de ce trebuie să mănânci BIO

Ce sunt pesticidele?

Sunt substanţe chimice care protejează recoltele de insecte, buruieni, rozătoare, germeni, fungi şi de alţi dăunători. Aceste substanţe sunt benefice pentru recolte, dar reprezintă un pericol pentru om, mai ales pentru categoriile mai sensibile, cum sunt copiii, bolnavii cronic şi vârstnicii.

Manifestări ale intoxicării cu pesticide
  
Durerile de cap reprezintă un indiciu al intoxicării cu pesticide. De asemenea, depresia, problemele respiratorii, durerile abdominale, anemia îți dau de știre că ai folosit fructe și legume care conţin reziduuri de pesticide.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 15 August 2017, 23:18
Oferim lucru la domiciliu: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email:
[email protected] com
2 Postat de: Georgeta | 16 August 2017, 13:11
Exista acum pe piata noastra un produs care asta face: elimina ceara si reziduurile de pesticide de pe fructe si legume.
Are teste care demonstreaza acest lucru.
Accesati www.scallo-p.ro si obtineti acolo toate informatiile. La sectiunea Produs aveti si un film video care arata cum actioneaza produsul.
Numai bine!
3 Postat de: Costica | 16 August 2017, 13:14
Fraierii sunt asteptati.Chiar nu pica un papagal?
Adauga un comentariu »