Sanatatea ta / Ce te doare »

Trucuri inedite prin care poți preveni cancerul

Autor: Cristina Popescu | 31 March, 10:40 | 3 comentarii

Știm cu toții că unele modificări în ceea ce privește dieta și stilul nostru de viață ne pot ajuta să prevenim apariția mai multor afecțiuni, printre care și cancerul. Iată, așadar, cum poți reduce riscul de cancer prin câteva schimbări pe care le poți introduce în rutina ta zilnică!


Trucuri inedite prin care poți preveni cancerul: bea bere

Consumată cu moderație, berea te protejează împotriva bacteriei Helicobacter pylori, bacterie responsabilă pentru apariția ulcerului și a cancerului de stomac.

Astfel, experții recomandă consumul de alcool doar de două ori pe săptămână (doza indicată este de 200 ml, 5% alcool).

Trucuri inedite prin care poți preveni cancerul: ridică-te la fiecare două ore

Oamenii de știință ne avertizează că statul prelungit pe scaun, la birou, crește cu 10% riscul de a dezvolta o formă de cancer, în special cel uterin, de stomac sau pulmonar, arată un nou studiu al Universității Regensburg din Germania.

Trucuri inedite prin care poți preveni cancerul: marinează carnea

Prin frigerea sau prăjirea cărnii la temperaturi ridicate se eliberează anumite substanțe chimice asociate cu apariția cancerului.

Însă, cercetătorii de la Institutul American de Cercetare a Cancerului susțin că acoperirea cărnii într-un sos marinat împiedică contactul direct cu flăcările, reducând astfel din cantitatea de substante cancerigene eliberate.

Trucuri inedite prin care poți preveni cancerul: nu păstra fructele și legumele la frigider

Studiile arată că fructele refrigerate conțin mai puține substanțe nutritive care ne ajută să prevenim cancerului decât cele păstrate la temperatura camerei.

De exemplu, roșiile și ardeii păstrați într-un bol și nu la frigider conțin o cantitate dublă de betacaroten și de până la 20 de ori mai mult licopen, ambele substanțe având proprietăți ce pot ține cancerul la distanță.

Trucuri inedite prin care poți preveni cancerul: nu băga legumele la microunde

Un nou studiu al cercetătorilor americani arată că legumele își pierd calitățile atunci când sunt fierte sau puse la cuptorul cu microunde.

Un bun exemplu îl reprezintă broccoliul, care conține sulforafan, o substanță eficientă împotriva cancerului, dar care este distrusă în momentul încălzirii la cuptorul cu microunde.

Trucuri inedite prin care poți preveni cancerul: elimină odorizantele de interior

Incredibil sau nu, aerul din casa ta poate fi mai poluat decât cel de afară, mai ales dacă se fumează. De asemenea, compușii volatili eliminați de anumite produse de curățare, odorizante de interior sau lumânări parfumate pot fi cancerigeni.

Așadar, deschide cât mai des ferestrele și lasă aerul curat să-și facă treaba.

Trucuri inedite prin care poți preveni cancerul: redu consumul de sare

Consumul excesiv de sare este principala cauză a 14% dintre cazurile de cancer de stomac din Marea Britanie, potrivit unei cercetări recente. Important este să consumi cât mai puțină sare, înlocuind condimentul la prepararea mâncărurilor cu alte ierburi aromatice.

Trucuri inedite prin care poți preveni cancerul: somn în întuneric total

Numeroase studii au asociat expunerea prelungită la lumină artificială pe timp de noapte cu un risc mai mare de a dezvolta cancer, în special cancer mamar sau de prostată.

Pe de altă parte, cercetătorii recomandă somnul în întuneric, pentru că doar așa corpul nostru secretă niveluri sănătoase de melatonină, un factor ce previne dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Spineanu | 31 March 2015, 11:08
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Stefan | 31 March 2015, 14:06
Un mod comod si fara stres.Un altfel de serviciu.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Dolari lunar sau chiar mai mult.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pentru mai multe informatii trimiteti textul "INFO" la adresa de email:
st[email protected]
3 Postat de: Costy | 31 March 2015, 21:31
Ori de câte ori descoperiţi realizări măreţe, descoperiţi şi o persoană care ştie clar ce vrea să facă şi care este dispusă să facă orice e necesar, oricât de mult ar dura, pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]
Adauga un comentariu »