Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Trucuri inedite ca să începi ziua cu bine

Autor: Cristina Popescu | 19 January, 08:05 | 2 comentarii

Rutina de dimineață diferă de la persoană la persoană și poate influența extrem de mult modul în care va decurge ziua. De exemplu, există persoane care obișnuiesc să servească micul dejun și cafeaua în tihnă, în timp ce altele își beau pe fugă cafeaua și au pornit deja spre birou.


Iată, așadar, câteva sfaturi pentru a începe ziua plin de energie!

Începe dimineața cu o partidă de sex

Cercetările arată că acele cupluri care găsesc un răgaz pentru a petrece timp împreună de dimineața au o relație mai sănătoasă și fericită, spre deosebire de cuplurile care ,,sar'' direct la micul dejun.

Și da, una dintre modalitățile plăcute de a începe dimineața este o partidă de sex și asta pentru că, în timpul sexului, organismul eliberează un compus chimic numit oxitocină, care ajută la diminuarea tensiunii arteriale, reduce stresul, îmbunătățește starea de spirit și crește chiar și toleranța la durere. Pe scurt, sexul te relaxează și te binedispune!

Nu uita, de asemenea, să-ți săruți partenerul în fiecare dimineață! Psihologii germani au constatat că partenerii care obișnuiesc să-și ia dimineața la revedere printr-un sărut trăiesc mai mult cu cinci ani, spre deosebire de cuplurile care nu o fac.

Telefoanele nu sunt ceasuri de alarmă

Marea majoritate a oamenilor folosesc smartphone-ul pe post de ceas cu alarmă și, în cele din urmă, ajung să-și înceapă dimineațile citind email-uri și mesaje, adică un factor în plus de stres, după cum susțin oamenii de știință. Acest obicei nu face decât să ne reducă din energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei.

Sfatul nostru? Învestește într-un ceas de modă veche, cu alarmă și încearcă să te detașezi de telefonul inteligent, de rețele sociale sau email-uri legate de muncă, cel puțin în prima parte a dimineții. Lasă telefonul în altă cameră și vei avea parte de o dimineață mai puțin stresată.

Lasă patul nefăcut

Cercetătorii de la Universitatea Kingston din Londra sugerează să ne lăsăm paturile nefăcute pentru a ucide acarienii din praful de casă, adică cea mai frecventă cauză a alergiilor.

,,Acarienii se înmulțesc în paturile noastre calde, acolo unde se hrănesc cu celulele moarte ale pielii și cu transpirația pe care o eliminăm noapte de noapte'', explică alergologul Maureen Jenkins.

Astfel, dacă obișnuim să facem patul imediat ce ne-am trezit, nu vom face decât să păstrăm patul umed, un mediu preferat de acarieni. În schimb, dacă lăsăm patul așa sau punem așternuturile la aer, acarienii se vor deshidrata și vor muri.

Nu trișa cu ora de trezire

Înainte de a merge la culcare, pune ceasul să sune la o oră stabilită și respectă acea oră, fără să mai amâni cu cinci minute trezirea. De asemenea, este indicat să te culci la aceeași oră, nu mai târziu de ora 23.00. În felul acesta, creierul tău va fi ,,programat'' să se trezească, iar tu te vei simți mult mai odihnit.

Fă mișcare...în DUȘ

Nu sta pur și simplu în duș, ci mișcă-te! Pune muzica preferată și dansează. Acest lucru îmbunătățește circulația și pune în mișcare sistemul limfatic, care ne ajută să scăpăm de toxine, susțin experții în fitness.

Bea apă caldă cu lămâie

Consumul de cafea pe stomacul gol poate provoca arsuri la stomac, indigestie și chiar fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge (care ne pot face să devenim iritabili).

De asemenea, cafeaua băută în intervalul 8-9 dimineața nu are cel mai bun efect de trezire, deoarece nivelul nostru de cortizol (un hormon care induce trezirea) se află la apogeu, astfel că efectul cofeinei va fi mult diminuat.

În schimb, îți poți forma obiceiul de a bea la trezire un pahar de apă călduță în care ai stors sucul de la o jumătate de lămâie. Acesta stimulează producerea sucurilor digestive, pregătindu-ți organismul pentru micul dejun. Cafeaua o poți bea începând cu ora 10.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 19 January 2016, 08:39
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
2 Postat de: Adi | 19 January 2016, 10:48
Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »