Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Trucuri de machiaj care te întineresc

Autor: Anca Mălureanu | 12 May, 09:20 | 0 comentarii

Îmbătrânirea este un fenomen firesc, dar noi, femeile, ne dorim să ne placă ce vedem în oglindă și când înaintăm în vârstă. Pentru aceasta, avem la îndemână câteva trucuri ca să părem mai tinere.


Pielea este prima care arată semnele îmbătrânirii. De aceea, este important să o hidratezi zilnic, mai ales la nivelul feței, mâinilor și decolteului, zonele expuse mai mult soarelui. Trucul este să utilizezi îngrijirea în straturi.

Cele mai bune produse de îngrijire sunt cele pe bază de acid hialuronic, proteină care există în mod natural în epidermă, fiind responsabilă de hidratarea optimă a celulelor, dar care este produsă de organism în cantități din ce în ce mai mici pe măsură ce îmbătrânim.

Întâi aplici un produs antirid (poate fi un ser) masând ușor, apoi dai un al doilea strat pe zonele cele mai marcate de riduri. Faci o pauză scurtă, apoi îți aplici crema de zi.

O atenție specială trebuie acordată  pielii din jurul ochilor. Ca protecție contra razelor puternice ale soarelui de vară este necesar să folosești creme cu SPF (factor de protecție solară).

Pont

Nu uita să îți asiguri și protecția mâinilor de câte ori ieși din casă vara, cu o cremă cu factor de protecție solară de cel puțin 30!

Jocuri de lumini și umbre

Pentru machiajul feței, poți realiza adevărate jocuri de lumini și umbre pentru a obține ce efecte dorești, ținând cont că nuanțele deschise conferă volum. Aplici o umbră mai închisă decât nuanța tenului pe anumite porțiuni pentru a le ascunde pe cele mai puțin estetice. Cu acest truc îți poți recăpăta pomeții fermi și ridicați, de exemplu.

Cu un iluminator potrivit nuanţei pielii tale, care să conţină particule de sidef, conferi luminozitate chipului și un aspect mai sănătos. Iluminatorul se aplică exact acolo unde cade lumina pe ten (pe pomeţi, de-a lungul liniei tâmplelor, pe mijlocul frunţii, pe bărbie, pe osul nazal, sub sprâncene, în colţul intern al ochiului, deasupra despicăturii din centrul buzei superioare). Produsele de evidențiere de tip cremă dau mai mult impresia de natural decât cele tip pudră.

O față mai proaspătă

Cearcănele sau petele se ascund cu anticearcăn, nu cu fond de ten. Ideale sunt nuanţele uşor mai deschise decât fondul de ten. Renunță la nuanțe neutre, de bronz sau maronii, pentru culori calde, astfel încât fața ta să pară mai sănătoasă și mai tânără.

Aplici înainte de fondul de ten un produs de hidratare, deoarece fără hidratare pielea va absorbi umezeala din fondul de ten, mărind ridurile și porțiunile uscate. Dacă ai trecut de 50 de ani, fondul de ten e bine să fie auriu. Dar, încercând să camuflezi totul cu fond de ten, accentuezi ridurile şi răpești feţei strălucirea naturală. Concentrează aplicarea în centrul feței.

Citește și: Greșeli de machiaj cae te pot îmbătrâni

Renunță și la pudră după această vârstă, dacă nu ai tenul gras. Dacă trebuie să folosești  pudra pentru zonele grase, este indicată o formulă translucidă. Ca și anticearcănul, o aplici doar acolo unde ai cu adevărat nevoie de ea. Nu poți da greș cu nuanțe de piersică pentru tenul deschis sau mediu, ori corai pentru tenul închis. Fardul de obraz lichid sau cremă este cea mai bună alegere.

Un aspect întinerit prin redesenarea sprâncenelor

Cu trecerea timpului, pleoapele superioare se lasă și antrenează și sprâncenele în jos. Redesenând sprâncenele, urmând forma naturală a ochilor tăi, poți conferi feței un efect de lifting.

Niște sprâncene frumos aranjate, fără a exagera, sunt perfecte pentru a configura un aspect mai tânăr. Pentru aceasta, poți folosi un creion sau mascara, fără a exagera. Reține că mai puțin e mai mult. Pensarea sprâncenelor într-o formă ascendentă este, de asemenea, indicată, pentru că întinerește privirea.

Sfat

Pentru a obține sprâncene pline și expresive, folosește un rimel maro.

Concentrează-te și pe gene

Pentru gene alungite, prinde genele în aparatul de răsucit cât mai aproape de rădăcină. După ce le-ai răsucit frumos doar pe cele de pe pleoapa superioară, ca să deschizi privirea, aplică 2 straturi de rimel (nu negru, ci nuanţe de gri, maro, bleumarin) la colţurile exterioare ale ochilor, pentru a da impresia de ochi de căprioară.

Ochii – centrul atenţiei

Făcând din ochii tăi punctul focal al feţei,  poți distrage atenţia de la riduri. Foloseşte nuanţe de fard de ochi care să-i facă să iasă puternic în evidenţă. Pentru ochii căprui-negri, sunt grozave nuanţele de auriu, măsliniu, piersică, şi cele de albastru-violet. Pentru ochii albaştri - gri, ciocolată, bej, auriu, iar pentru cei verzi - piersică, violet, gri. Dacă vrei să obţii ochi mari, trucul e să foloseşti un creion dermatograf nude pe linia genelor inferioare.

Poţi sublinia linia pleoapei superioare cu un creion ales într-o nuanţă olive, gri mediu sau antracit. Fardul pentru umbra ochilor e bine să fie neutru sau în nuanţe deschise. Urmând regula conturării, aplici culori deschise în zonele pe care vrei să le reflecte lumina, respectiv mai închise în zonele care vrei să treacă neobservate.

Folosind culori deschise pe centrul pleoapelor le facem să iasă în evidenţă. Strălucitoare sau mată, important e ca umbra să fie într-o nuanţă deschisă. Mai importantă decât ascunderea cearcănelor este  iluminarea colţurilor interioare ale ochilor. Aceasta te va face să pari proaspătă şi bine odihnită.  

Buze pline în câteva secunde

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, buzele tale par mai subțiri. Pentru a le îngroșa, glossul de buze este cea mai bună alegere. Primul truc e să le conturezi cu creion de contur în aceeași nuanță cu rujul, care în plus împiedică întinderea rujului.  Alt truc constă în aplicarea unui balsam regenerant cu acid hialuronic, care să redinamizeze producția de colagen. Se poate aplica sub ruj, și pentru a-i servi ca bază.

Rujul e bine să fie în nuanțe apropiate de culoarea naturală a buzelor. Adăugând puțin gloss strălucitor peste ruj în mijlocul buzei de jos, dai impresia unei guri mai cărnoase, și astfel arăți mai tânără. Evită nuanțele închise, care fac buzele să pară mai mici, optând pentru nuanțe calde, de fructe de pădure (zmeură, fragi, coacăze roșii).

Îndrăznește o tunsoare nouă!

Dacă ai părul mai rar, o tunsoare bob mediu este potrivită, iar dacă îl ai des, poți opta pentru varianta mediu-lung, însă de regulă mai scurt întinerește. Vopsește-ți părul fără să te îndepărtezi prea mult de nuanța ta naturală, potrivită tenului tău. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »