Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Trucuri de înfrumusețare cu năut

Autor: Ramona Liță | 13 March, 16:50 | 0 comentarii

Unul dintre cele mai des utilizate produse de înfrumusețare pe continentul asiatic este năutul. Are extrem de multe beneficii atât pentru digestie, cât și pentru a furniza energia necesară funcționării organismului. Acum poți beneficia și tu de efectele tratamentelor de înfrumusețare cu făină de năut!


Foarte bogată  în proteine, fibre și vitamine, făina de năut este un adevărat aliat pe care o poți folosi la prepararea măștilor și loțiunilor atât pentru ten, corp, cât și pentru păr.

 Făina de naut cu lapte oferă strălucire tenului 

Este suficientă o lingură de făină de năut pe care o amesteci cu una de lapte și o linguriță de suc de lămâie. Pasta astfel obținută se aplică pe ten. Când începe să se usuce, se îndepărtează cu un prosop umed.

 Pent ru tenul gras adaugă iaurt 

Prepară un amestec din făină de năut cu iaurt și puțin suc de lămâie. Când începe să se usuce, clătește bine cu apă călduță.

Un bun exfoliant

Ca să obții un exfoliant natural și eficient la tine acasă, amestecă 2 linguri de făină de năut cu o lingură de ulei de măsline și o linguriță de miere. Scrubul astfel obținut îl poți folosi atât pentru corp cât și pentru față.

Uită de părul facial

Dacă te deranjează părul facial, încearcă sămasezi zonele afectate de această problemă cu un amestec format din făină de năut și apă. Aplică pasta pe față și las-o să acționeze până se usucă, apoi masează ușor ca la scrub.

Pont

Dacă nu găsești în magazine făină de năut, poți să cumperi boabe pe care ulterior să le treci prin râșnița de cafea.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »