Sanatatea ta / Ce te doare »

Trucuri care te ajută să ai o vedere mai bună

Autor: Alexandra Tudor | 12 June, 13:45 | 0 comentarii

O vedere mai bună? De ajutor în aceste caz sunt şi exerciţiile simple pe care le poţi realiza uşor de câteva ori pe zi la tine acasă. Îţi spunem pas cu pas cum să procedezi!


Articole similare:

Clipeşte ori de câte ori simţi nevoia

 
Clipitul poate să păstreze o vedere bună. Acest lucru ajută la lubrifierea şi curățarea ochiului. Clipim în mod normal, la fiecare 5- 6 secunde, dar atunci când ne concentrăm la un ecran sau pentru a citi un text, ochiul devine fix. Ține minte că privirea fixă este inamicul ochilor. Fă-ţi un obicei de a clipi în mod regulat când eşti în faţa unui monitor.

O bună respiraţie, de ajutor la nivel ocular

 
Buna oxigenare este benefică pentru întreg organismul, deci şi pentru vedere. Inspiră adânc şi expiră uşor. De ce este benefică respirația corectă? Oxigenul ajunge la retină prin rețeaua vasculară retiniană.
 

Conturează cu privirea obiectele din jur

 
Un exercițiu util pe care să îl faci în mod regulat, pentru a permite mișcarea ochiului: imaginează-ţi că ai un creion cu care trebuie să faci contrul unor obiecte. Este un exerciţiu simplu, iar obiectul pe care trebuie să îl încercuieşti cu privirea poate fi aproape sau la distanţă. Este un exerciţiu care ajută la îmbunătăţirea vederii centrale.
 

Priveşte lucrurile situate la distanţă

 
În timpul pauzei de la serviciu, nu ezita să ai grijă şi de ochii tăi. Este simplu, căci nu trebuie decât să priveşti pe geam. Uită-te cât mai departe, timp în care să încerci să vezi cât mai multe detalii: culoarea clădirilor, numărul de etaje, cu se sunt îmbrăcaţi oamenii, câte maşini sunt în parcare. Este important pentru că în felul ăsta îţi relaxezi cristalinul.
 

Încearcă exerciţiile sus-jos şi stânga-dreapta

 
Un alt exercişiu simplu pe care îl poţi face: uită-te de 5 – 10 ori spre dreapta, apoi spre stânga. După aceea, închide ochii, ca să te relaxezi. Apoi, faci acelaşi lucru: te uiţi în sus, tot de 5-10 ori, apoi în jos, după care închizi ochii.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »